Laden...

YES The Y. 21/22

Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Profiel Twin Rocker-Camber-Rocker
Stijl Freeride, Powder, Carve
Vorm Directional
Flex Medium/Stijf
Type base Sintered

Snel overzicht

De Yes The Y. is de betaalbare variant van de populaire Yes Optimistic. De Y. is een stukje lichter, heeft een zachtere flex en heeft meer rocker in de tip en tail dan zijn duurdere tegenhanger. De Y. is het perfecte board voor de intermediate snowboarder die opzoek is naar een ‘daily driver’ die wat speciaals heeft. Ten opzichte van de Optimistic is dit board meer dan €200,- goedkoper en kan je er dus direct een paar mooie bindingen bij kopen.

Details

PROFILE

  • CamRock
    Een hybride model. Een milde camber tussen de voeten en rocker in de tip en tail. Dit zorgt voor een super veelzijdig board dat onder alle omstandigheden presteert. De camber houdt de contactpunten op de grond zodat je controle behoud in je bochten. Wanneer je druk zet op de camber komen de contactpunten omhoog en creer je drijfvermogen.


CORE

  • Full Poplar
    De standaard kern van Yes, een volledig houten populieren kern van tip tot tail. Zorgt voor een voorspelbare balans tussen duurzaamheid, consistente flex en een licht board.


REINFORCEMENTS

  • Biax
    Een snowboard heeft vaak twee lagen glasvezel. Een onder en bovenlaag. Beide lagen in dit board zijn gemaakt van 2-dimensionale glasvezel in een hoek van 90 graden. 2-dimensionaal glasvezel geeft een lichte torsiestijfheid met behoud van comfort en een speels karakter.


BASE

  • Sintered Spec base
    Een gerecycelde gesinterde base gemaakt door extrusie, (verhitting en vormen in een mal. De eigenschappen liggen dichtbij dat van gesintered belag, maar door het verhitten en persen is het belag zachter geworden. Dit belag ligt tussen Extruded en Sintered in. Harder en sneller wanneer goed gewaxed.


SIDEWALL

  • Underbite Edges
    Underbite is erop gericht om de kantengrip en het draaigemak te vergroten. De staalkanten bij Underbite vallen ter hoogte van de inserts licht naar binnen. Het resultaat is een verhoogde grip waardoor je meer kracht op je staalkanten kwijt kan. Je bochten worden hiermee een stuk makkelijker.


OTHERS

  • Forever Flex
    Forever Flex is het 'breken' van het board. Door voor gebruik het board te buigen is het net alsof je het board al een aantal dagen flink gereden hebt. Hierdoor zal de flex van het board in jouw handen stabiel blijven en door gebruik minder veranderen.

YES The Y. 21/22 Sizechart
Size (cm) 151 154 157 161
Effective Edge (mm) 1166 1188 1210 1246
Tip Width (mm) 307.5 314.7 319.4 319.3
Waist Width (mm) 256 262 266 268
Tail Width (mm) 301 308.2 312.9 313.2
Sidecut Radius (m) 6.25 6.35 6.5 7.2
Stance Setback (in) 0 0 0 0
Width Regular Regular Regular Regular