Laden...

YES Pro 20 20/21

-30%
Beschikbaarheid: In voorraad
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 468,97 Normale prijs € 669,95
-30%
Inclusief BTW
Product Passport
Profiel Directional Rocker-Camber-Rocker
Stijl Freeride, Powder, Carve
Vorm Directional
Flex Medium/Stijf

Snel overzicht

De YES Pro20 is de nieuwe ballistische freeride raket uit het YES arsenaal. Het borduurt voort op de 420 shapes en is daardoor uitstekend geschikt voor diepe poeder. De grote twist zit bij de Pro20 onder de motorkap. Met een veel stijvere kern, 2 carbon stringers en een sintered true base, is dit board opeens ook een serieuze kandidaat voor het betere piste werk. De Pro20 blijft echter wel een breed board, zoek je iets meer carve en iets minder poeder dan is de Yes Optimistic een interessante optie.

Details

PROFILE

 • Blended Rocker
  Een hybride rocker/camber flex patroon met een beetje meer rocker in de tip dan in de tail en camber tussen de bindingen. De gerockerde tip geeft de neus extra float en hanteerbaarheid in de poeder. De camber zorgt voor grip en een goede response. Met de lichte rocker in de tail wordt de stabiliteit van een traditioneel (camber) board behouden maar, maakt het board ook levendig in de poeder en makkelijk switch te landen.

 • Directional Weird
  Bij poedersneeuw draait het allemaal om drijfvermogen en snelheid. Door het verplaatsen van het oppervlakte naar de breedte ipv de lengte krijg je een korter board dat veel wendbaarder is. Daarnaast hebben deze boards een kleine taper waardoor je nog meer drijfvermogen krijgt zonder de stabiliteit van de tail te verliezen in harder terrein.


CORE

 • Poplar/Bamboo/Paulownia
  Deze kern is eigenlijk een upgrade van de reguliere fulle popular kern. Paulownia reduceert gewicht en bamboo geeft het board extra stijfheid. Het eind resultaat is een all-mountain high performance kern met veel pop en controle.


TOPSHEET

 • Triax
  Een snowboard heeft vaak twee lagen glasvezel. Een onder en bovenlaag. Beide lagen in dit board zijn gemaakt van 3-dimensionale glasvezel in een hoek van 45 graden. 3-dimensionaal glasvezel geeft een goede torsiestijfheid. Dit zorgt voor stabiliteit en respons en wordt vaak gebruikt in boards voor de meer ervaren rijder.


BASE

 • Sintered True base
  Gesintered belag wordt gemaakt van korrels grof poeder die geperst worden tot ze een vaste stof vormen. Echt gesinterd belag is harder en duurder dan geëxtrudeerd belag. Het kan dan ook sneller zijn voor degene die agressief en snel rijden, mits het belag naar omstandigheden wordt gewaxt.


SIDEWALL

 • Radial
YES Pro20 20/21 Sizechart
Size (cm) 148 152
Effective Edge (mm)   1075
Tip Width (mm)   339.5
Waist Width (mm)   286
Tail Width (mm)   321.2
Sidecut Radius (m)   6.1
Stance Setback (in)   15
Stance Range (in)   20.9 - 24.1
Width   Regular