Laden...

Union Atlas FC 21/22

Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Flex Stijf
Geschikt voor Burton Channel Ja
Binding Systeem Straps

Snel overzicht

Wanneer alleen het beste telt. De Union Atlas FC is alles wat de Atlas is, alleen dan beter. Met een exclusieve Carbon Highback en de nieuwe Stage 7 Atlas Baseplate. Voor rijders die instant respons willen tijdens hun aanval op de berg. Rijd je technische lijnen en snijd je bochten aan als een Zwitsers zakmes, dan is de Atlas FC voor jou.

Details

PERFORMANCE

De Duraflex CB is de stijfste baseplate van Union met toevoegingen van carbon aan het Duraflex Nylon. Het gesmede carbon is niet alleen sterker maar ook lichter dan normaal carbon. Daardoor krijg je een binding die super stijf en direct is.
De Extruded 3D Aluminium Heelcups verstevigen het chassis van je binding en zorgen voor een goede response. Hierdoor kan de binding de nodige klappen opvangen.
De Forged Carbon Highback is een van de lichtste en sterkste op de markt. Forged Carbon (FC) is bedoeld voor de meest high-end bindingen. Door Forged Carbon in de highback te verwerken, wordt de binding lichter en is de response directer.

 

  • Baseplate: Stage 7 Duraflex CB
  • Heelcup: Extruded 3D Aluminium
  • Highback: Atlas Forged Carbon

 


COMFORT

De demping van het voetbed is van Vaporlite HD. Het materiaal zorgt voor een extreem dempend vermogen zonder dat het aan directheid af doet. Dit is toegepast zowel in het voetbed als padding onder de binding. De Vaporlite heeft een specifieke non-stick coating waardoor sneeuw niet in de binding blijft plakken. 
De bindingen zijn canted, zodat je een natuurlijke stand op je board hebt.
De Exoframe 5.0 zorgt voor een perfecte boot-to-binding pasvorm en geeft onmiddellijk response zodra je druk uitoefent. De strap is eenvoudig en zonder gereedschap aan jouw boot aan te passen.
Eenvoudig, lichtgewicht en duurzaam. De nieuwe TS 4.0+ toe strap houdt je strak in je binding zonder dat je door hebt dat hij er in zit. Een nieuwe kortere buckle zorgt voor minder drukpunten en minder gewicht. Eenvoudig aan te passen aan elke boot zonder het gebruik van gereedschap.

 

  • Bushings: Vaporlite HD
  • Ankle strap: Exoframe 5.0
  • Toestrap: TS 4.0+

 


USE

Deze binding is uitgerust met een Camber disc en zorgt ervoor dat de schroeven de rest van het seizoen vast blijven zitten. De binding is te monteren op alle montage patronen 2x4, 4x4 en de Channel. Voor de montage of voor het verstellen van de binding is een kruiskopschroevendraaier nodig.
Je buckles krijgen een hoop te verduren. Ijzige kou, water schade en constant in en uit strappen spelen een rol in de duurzaamheid van het materiaal. Deze magnesium 4.0 ratches zijn voorzien van een volledig geïntegreerde veer die wordt beschermd tegen de harde omstandigheden en maakt dit de beste en meest duurzame buckle die Union heeft gemaakt tot nu toe.

 

  • Hardware: Grade 8.8 Steel hardware
  • Disk: Camber disk
  • Buckles: Magnesium S1 Ratchets

 

Union Men's Binding Sizechart
SizeUSUKEURMondo
S 6 - 7.5 5 - 6.5 38 - 40.5 24.0 - 25.5
M 8 - 10 7 - 9 41 - 43 26.0 - 28.0
L 10.5+ 9.5+ 43.5+ 28.5+