Laden...

Spark R&D Women's Arc pro 21/22

Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Gewicht 544 gr.
Gewichtsklasse minder dan 600gram
Ride-interface inbegrepen? Nee
Interface geschikt voor Channel? Ja

Snel overzicht

De Spark R&D Arc Pro is een extreem lichtgewicht en surfy splitboardbinding. De Spark R&D Arc Pro is de nieuwe en extreem lichte variant op de Spark R&D Arc. De Arc Pro is maarliefst 140 gram lichter (per paar) ten opzichten van de normale Arc. Deze besparing word met name behaald uit het vervangen van alle schroeven voor aluminium schroeven en het toevoegen van carbon aan de highbacks. Momenteel is de Arc Pro de lichtste binding op de splitboardmarkt en daarmee uitermate geschikt voor de splitboarder voor wie elke gram telt.

Details

PERFORMANCE

De Spark R&D Arc Pro is een echte grammenvechter. De Carbon Reinforced Rip N’ Flip Highback is stijver en lichter dan de normale variant. Ook zijn de bouten, de pivot pins en de heel loops vervangen door het ultra lichtgewicht 7075 Aluminium. Deze onderdelen zijn hierdoor maarliefst 65% lichter geworden dan de metalen variant. Het karakter van de Arc Pro is verder hetzelfde als die van de normale Arc. Ook zit er een stuk gewichtsbesparing in de CNC baseplate, deze is maximaal uitgefreesed en ontdaan van al het onbenutte materiaal. Dit jaar zijn de bindingen uitgerust met een nieuw Fusion Molded Touring bracket, dit nieuwe bracket is volledig gemaakt van een glad en duurzaam kunststof. Hierdoor bespaard het maarliefs 40% gewicht ten opzichten van de oude metalen touring brackets en is er ook veel minder wrijving met de binding.

  • CNC Baseplate
  • Carbon Highbacks
  • Aluminium Heel Loops
  • Hollow Pivot Pins

 

COMFORT

De Arc Pro en de Surge Pro zijn beiden uitgerust met de Full Pebax Plastic Pillow Line Straps. Deze straps zijn lichter en dunner dan de normale Pillow Line straps. De straps zijn 3D-geshapede uit één enkel stuk kunststof. Dit maakt ze extra duurzaam en beter vervormbaar, zodat ze optimaal aansluiten. De heelriser in de baseplate is de afgelopen jaren geupgrade naar de gebruiksvriendelijke Whammy Bar. Deze ingebouwde heelriser heeft een hendel aan de buitenkant waarmee je het eenvoudig kan bedienen met een touringstok zonder te hoeven bucken of uit te strappen. Spark R&D maakt gebruik van Burton Buckles bij al hun sluitingen.

  • Pebax plastics Pillow Line straps
  • Ladders
  • Burton Buckles

 

TOURING

De Spark R&D Arc maakt gebruikt van bekende Tesla T1 systeem. Dit systeem werkt met een heelriser in de baseplate het Snap Ramp kliksysteem voor het omzetten van interface. De binding is hiermee eenvoudig te monteren op Voile en Spark pucks.

  • Tesla T1 System

Spark R&D Women's Binding Sizechart
SizeUSEURMondo
XS/S 5 - 8.5 35 - 39 22 - 25.5
M/L 9 - 11 40 - 43.5 26 - 28