SUMMER Sale | 10% Extra Korting | Code: SUMMER10
Laden...

Snowboard bindingen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij Snowcountry vind je alle topmodellen snowboard bindingen. Wij hebben snowboardbindingen van Burton, Flow, SP, Ride, K2, NOW en Salomon. Aangezien snowboard bindingen een belangrijk spil vormen in je 3-eenheid (snowboardschoenen, snowboardbindingen en je snowboard) is het erg belangrijk dat je deze goed combineert met het juiste board maar ook schoenen.

 

 

Typen bindingen

In ons assortiment vind je drie verschillende verschillende typen bindingen: strap bindingen, rear-entry/instap bindingen en splitboard bindingen.

Strap bindingen
De meest gebruikte en meest bekende snowboard binding. Je kan bij deze binding de straps helemaal losmaken. Om deze bindingen vast te maken moet je even gaan zitten.

Instapbinding
Bij een instap-binding kan de highback door middel van een kliksysteem naar achteren klappen waarna je je boot in de binding kan steken. Met een simpele klik, klik je de binding dan weer vast. Je hoeft niet te gaan zitten en je straps steeds opnieuw in te stellen.

Splitboard binding
Een splitboard binding is een binding die kan switchen tussen 'ride' en 'tour' modus. In ride modus staat je binding in je normale stance op het splitboard, in tour modus zet je de binding in de lengte richting op het board en bevat het een scharnierpunt vooraan de binding. Hierdoor kan de hak van de binding omhoog komen en kan je lopen.

 

 

De componenten van een snowboard binding

Een Snowboard binding bestaat grofweg uit drie onderdelen:

De highback
De highback is het onderdeel aan de achterkant dat voorover kan klappen. Dit onderdeel zorgt voor controle bij je heelside bochten. Voor parkrijders en beginners is een wat minder stijve highback fijn. Dit maakt je setup wat vergevingsgezinder bij een minder mooi uitgevoerde bocht of landing. Voor snowboarders die van knallen houden is een stijvere highback fijn, dit geeft meer controle en een directere response.

Baseplate
De baseplate is de onderkant van de binding, dit deel maak je vast aan je snowboard. De meeste bindingen doen dit door middel van een disc. Hier zijn echter een paar uitzonderingen op: Burton EST bindingen sluit je aan op een 'channel' door middel van bevestigingspunten aan de zijkanten van de binding. De baseplate van een EST binding is zacht waardoor deze beter dempt en minder invloed heeft op de flex van het snowboard.