0 € 0,00

Uw winkelwagen is leeg.

Subtotaal: € 0,00
BTW: € 0,00
Eindtotaal: € 0,00

Salomon QST 99 18/19

-40%

Meer afbeeldingen
 • Salomon QST 99 18/19 Topsheet
 • Salomon QST 99 18/19 Base
 • Salomon QST 99 18/19 Profile

Salomon QST 99 18/19

299.97 EUR

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 299,97

€ 499,95

-40%
Inclusief 21% BTW
 • 167
  Meerdere stuks in voorraad.
  Levertijd: 1-2 dagen.
 • 174
  Meerdere stuks in voorraad.
  Levertijd: 1-2 dagen.
 • 181
  Meerdere stuks in voorraad.
  Levertijd: 1-2 dagen.
 • 188
  Meerdere stuks in voorraad.
  Levertijd: 1-2 dagen.
Select

Bindingen incl. gratis montage

Voeg een binding toe voor onze voordelige setprijzen. Je skischoen-zoolmaat (mm) kan je in het notitieveld op de afrekenpagina doorgeven. Wij monteren de binding dan op de ski.
Ski binding toevoegen

 • Klantbeoordeling 9.5/10
 • Gratis verzending > €25
 • Gratis Retour

Snel overzicht

De Salomon QST 99 is een All-Mountain Freeride ski en volgens ons testteam één van de beste one-quiver ski's ooit gemaakt. De 18/19 QST 99 heeft basalt in de kern gekregen die zorgt voor extra demping. Op de piste carvet deze ski goed, al mag je er best wat power in stoppen om de grens op te gaan zoeken. Buiten de piste heeft de QST 99 het echt naar zijn zin, de ski is spoorvast en heeft een geweldige float, draaigemak en geeft hij meteen vertrouwen. Hij is op zijn best in diepe sneeuw en in langere bochten. Voor de gevorderde pisteskiër die opzoek is naar nieuwe uitdagingen en graag terrein wil gaan rijden. Door het relatief lage gewicht ook uitstekend te combineren met toerbinding.

Details


All-Terrain Rocker 2.0
Salomons meest veelzijdige rocker variant. De geleidelijke rocker garandeert float in de poeder en kan goed veranderingen in het terrein opvangen. De Rocker 2.0 wordt gecombineerd met camber (voorspanning) welke zorgt voor een solide kantengrip over de gehele lengte van de ski en zorgt de camber voor levendigheid. Door de tip en toevoeging van tail rocker is de ski zelfs vanuit vlakke positie eenvoudig te sturen. Zo blijft deze wendbaar in terrein en dankzij de camber stabiel op hoge snelheid.

Carve Zone
De traditionele camber (Positive camber zie afbeelding hieronder) tussen de tip en tail rockers verhoogd de kantengrip en zorgt voor een levendige ski.

Zachte en harde sneeuw performance
Spaceframe bestaat uit een omgekeerde 3D-houtkern met CFX superfiber (een lamininaat van carbon en vlas). Deze unieke combinatie verlagen niet alleen het gewicht, maar zorgen ook voor een verbeterde demping en veel betere kantengrip. Hierdoor is de vernieuwde QST lijn een wonder van veelzijdigheid, zowel op de piste als daarbuiten.

Sidewalls
De gehele lengte van de ski heeft een Sandwich Sidewall constructie. De ABS sidewalls zorgen voor een soepel ski/sneeuw contact. Zo wordt alle energie die in de ski wordt gestoken direct doorgegeven aan de staalkant.

Koroyd Tip and Tail
De super lichte honingraad / Koroyd inzet, verstevigd met ABS, bespaard veel gewicht in de tip & tail en verhogen de demping. Makkelijker sturen en verhoogde wendbaarheid.

Single Ti Laminate
Op de kern is een extra laag titanium in de ski gelamineerd. Deze loopt van halverwege de tip tot halverwege de tail. De ski wordt hierdoor stabieler, krijgt een betere demping en betere grip.

Total Edge Reinforcement
Vezelversterking direct boven de kanten verbeteren de duurzaamheid, kantengrip en schokbestendigheid.

Pulse Pad
Technische rubbers (elastomeren) zorgen voor een geleidelijkere krachtsoverbrenging op de kanten en filteren de trillingen. 

Hook Free Taper
Het breedste punt van de ski loopt taps toe waardoor de tip makkelijker door de poeder sleept. De ski wordt hierdoor makkelijker te besturen in lastige sneeuw en tevens wordt er gewicht bespaard.

CFX Superfiber
Spaceframe bestaat uit een omgekeerde 3D-houtkern met CFX superfiber (een lamininaat van carbon en vlas). Deze unieke combinatie verlagen niet alleen het gewicht, maar zorgen ook voor een verbeterde demping en veel betere kantengrip. Gepatenteerd en exclusief voor Salomon.

Inverted 3D Woodcore
Gelamineerde houten kern welke niet als een plank maar als latten in lengte richting zijn geperst. Dit zorgt voor veel meer stijfheid en rebound. Bovendien absorbeert deze kern veel beter trillingen.

Ti Power Platform
Titanal insert edge-to-edge.

Spaceframe 3.0 FR
Spaceframe bestaat uit een omgekeerde 3D-houtkern met CFX superfiber (een lamininaat van carbon en vlas). Deze unieke combinatie verlagen niet alleen het gewicht, maar zorgen ook voor een verbeterde demping en veel betere kantengrip.

Glossy topsheet
Glanzende en matte duurzame topsheet afwerking

Tail Protector
Protectie op de tail beschermt tegen delaminatie of het beschadigen van de ski.

ModelSalomon QST 99
Size167174181188
Tip width (mm) 134 136 138 140
Waist width (cm) 99 99 99 99
Tail width (cm) 116 118 120 122
Radius - Sidecut 19.0 19.2 19.4 19.6
Weight per ski (gram) 1575 1675 1825 1940

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Klantenservice
Wat onze klanten zeggen
Ontvang de beste aanbiedingen als eerste
Betalingsopties
Verzendmethoden
Social media