Laden...

Powfinder Split 23/24 + Skins

35%
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 909,97 Normale prijs € 1.399,95
35%
Inclusief BTW
Product Passport
Gewichtsklasse 2.0kg - 2.5kg
Meegeleverde hardware Stijgvellen

Snel overzicht

Na de introductie van de Powfinder Signature en Limited moest er wel een Powfinder split komen! Door de perfecte mix van bamboe, paulownia en poplar is de kern van de 157 split gemaakt om lijnen te trekken in elk terrein. Met de supersnelle sintered base, de surfy shape en heel veel float laat de Powfinder 157 split je door de diepe powder zweven.

De 157 Split wordt geleverd met een tipclip en Phantom Hercules-hooks voor een ongeëvenaarde torsieverbinding tussen boardhelften. De nieuw ontwikkelde Split-kern is gebouwd rond 8 Bamboo tip to tail-stringers en een zorgvuldig samengestelde mix van Poplar en Paulownia. De polyurethaan sidewalls geven meer energie aan je bochten en zijn beter bestand tegen impact dan het traditionele abs kunststof.

De Paulownia in de kern maakt het board licht genoeg om een hele dag te klimmen. Mede door de razendsnelle P-tex 4000+ electra grafiet base presteert de Split 157 even goed als onze solid boards. Speciaal voor Powfinder heeft het oerdegelijke Zwitserse bedrijf Montana stijgvellen voor de split 157 geproduceerd. Deze vellen zijn perfect op maat gesneden, van een hoogwaardige kwaliteit en zijn klaar voor gebruik.

Details


PROFILE

  • Powder rocker

 

CORE

  • Bamboo

De nieuw ontwikkelde Split-kern is gebouwd rond 8 Bamboo tip to tail-stringers en een zorgvuldig samengestelde mix van Poplar en Paulownia. De bamboe zit verwerkt in de pocket van de sidecut waardoor de split een natuurlijk flex-verloop heeft en in de afdaling aanvoelt als een solid board.

 

BASE

  • Sintered grafiet 4000+ electra

Zeer snelle sterke en duurzame base. De base is in staat veel wax op te nemen en vast te houden. Aanbevolen wordt de base na het eerste gebruik regelmatig te verwennen met een hotwax. Hierdoor wordt het board na verloop van tijd sneller en sneller. Daarnaast is de base sterk waardoor een het beter bestand is tegen sharks (rotsen) die soms onder het sneeuwdek loeren.

  • Factory settings

Powfinder Boards zijn af fabriek voorzien van een waxlaag De kanten zijn geslepen en gepolijst op 90º en 0º hangend. Hiermee kan direct worden gereden. Het geeft je ook de mogelijkheid, de door jou gewenste hoek in je kanten te (laten) slijpen.

 

TOPSHEET

  • Transparant Topsheet

De Powfinder Split 157 is voorzien van een transparante textured topsheet. Deze is sterk, duurzaam en beschadigd nauwelijks tijdens het skinnen Daarnaast geeft de topsheet een prima zicht op de onderliggende perfect verlijmde kern.

  • Triax fiberglass

Door het gebruik van Triax geweven fiberglas kan het gewicht laag worden gehouden bij een hoge eindsterkte. Hierdoor komen de natuurlijke flex eigenschappen van de kern extra goed uit de verf.

 

SIDEWALL

  • Sidewalls

De Polyurethaan sidewalls van de Powfinder split 157 zijn in vloeibare vorm om de kern gegoten. Slechts enkele merken in de industrie maken gebruik van deze nieuwe en kostbare techniek. Polyurethaan sidewalls geven meer energie aan je bochten en zijn beter bestand tegen impact dan het traditionele abs kunststof. De flex en demping van PU sidewalls zijn subliem hetgeen resulteert in een enorm goede edge hold.

  • Rockwell 48 steel edges

Alle powfinderboards zijn voorzien van sterke staalkanten om impacts het hoofd te kunnen bieden. De stalen kanten zijn warmte behandeld en voldoen zo aan Rockwell 48 hardheids normen.. Het ligt in het DNA van Powfinder om de impact van de productie op de planeet zo laag mogelijk te houden. Er wordt gebruik gemaakt van No VOC epoxy resigns, oplossingsmiddel vrije inkt en farmed wood en bamboe. Al het afvalhout, papier en kunststof dat bij de productie vrijkomt wordt gerecycled.

Powfinder Split 23/24 Sizechart
Size 157
Effective Edge (mm) 1100
Waist Width (mm) 270
Radius (m) 8
Setback (mm) 45
Ref. stance (mm) 560 - 620
Camber (mm) 4