Laden...

Powfinder Limited 22/23

Beschikbaarheid: In voorraad
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 729,95
Inclusief BTW
Product Passport
Profiel Twin Rocker-Camber-Rocker
Stijl Freeride, Powder, Carve
Vorm Directional
Flex Medium

Snel overzicht

De Powfinder Limited komt in een beperkte oplage uit de pers. Een kern van bamboe, paulownia en poplar en een met de hand gegoten polyurethaan sidewall maakt het een licht en high-end board. Door de glossy afgelakte transparante topsheet is de perfect handgebouwde kern goed zichtbaar. Het flex-patroon en de demping van de Limited is zo smooth dat het aaneenrijgen van perfecte bochten in ieders bereik ligt.

Details


PROFILE

  • Powder rocker

 

CORE

  • Bamboo

De kern van de limited is een full tip to tail woodcore. 10 bamboe stringers gecombineerd met poplar en paulownia zorgen voor een goede flex en een mooie dosis pop. Deze kern mag gezien worden en is daarom afgewerkt met een transparante topsheet.

 

BASE

  • Sintered grafiet 4000+ electra

Zeer snelle sterke en duurzame base. De base is in staat veel wax op te nemen en vast te houden. Aanbevolen wordt de base na het eerste gebruik regelmatig te verwennen met een hotwax. Hierdoor wordt het board na verloop van tijd sneller en sneller. Daarnaast is de base sterk waardoor een het beter bestand is tegen sharks (rotsen) die soms onder het sneeuwdek loeren.

  • Factory settings

Powfinder Boards zijn af fabriek voorzien van een waxlaag De kanten zijn geslepen en gepolijst op 90º en 0º hangend. Hiermee kan direct worden gereden. Het geeft je ook de mogelijkheid, de door jou gewenste hoek in je kanten te (laten) slijpen.

 

TOPSHEET

  • Transparant Topsheet

De Powfinder Limited series is voorzien van een transparante topsheet met glossy finish. Dit geeft een prima zicht op de onderliggende perfect verlijmde kern.

  • Triax fiberglass

Door het gebruik van Triax geweven fiberglas kan het gewicht laag worden gehouden bij een hoge eindsterkte. Hierdoor komen de natuurlijke flex eigenschappen van de kern extra goed uit de verf.

 

SIDEWALL

  • Sidewalls

De Polyurethaan sidewalls van de Powfinder Limited zijn in vloeibare vorm om de kern gegoten. Slechts enkele merken in de industrie maken gebruik van deze nieuwe en kostbare techniek. Polyurethaan sidewalls geven meer energie aan je bochten en zijn beter bestand tegen impact dan het traditionele abs kunststof. De flex en demping van PU sidewalls zijn subliem hetgeen resulteert in een enorm goede edge hold.

  • Rockwell 48 steel edges

Alle powfinderboards zijn voorzien van sterke staalkanten om impacts het hoofd te kunnen bieden. De stalen kanten zijn warmte behandeld en voldoen zo aan Rockwell 48 hardheids normen.. Het ligt in het DNA van Powfinder om de impact van de productie op de planeet zo laag mogelijk te houden. Er wordt gebruik gemaakt van No VOC epoxy resigns, oplossingsmiddel vrije inkt en farmed wood en bamboe. Al het afvalhout, papier en kunststof dat bij de productie vrijkomt wordt gerecycled.

Powfinder Limited 19/20 Sizechart
Size 149 157 164
Effective Edge (mm) 1015 1100 1160
Waist Width (mm) 255 270 280
Radius (m) 7.4 7.8 8.0
Setback (mm) 45 45 45
Ref. stance (mm) 520 560 600
Camber (mm) 3 4 4