Laden...

Ortovox Zoom+

-15%
Beschikbaarheid: In voorraad
Speciale prijs € 187,00 Normale prijs € 219,95
Inclusief BTW

Snel overzicht

De ZOOM combineert de eenvoudigste bediening met de nieuwste technologie en het meest geavanceerde ontwerp, teruggebracht tot twee functionele knoppen. De focus ligt duidelijk bij het ontwerp. De nieuwste digitale 3-antenne technologie is vanzelfsprekend bij ORTOVOX net zo als de automatische omschakeling in het geval van een secundaire (follow-up) lawine.

Kijk voor een vergelijking van de lawinepiepers in ons assortiment in onze SnowHow!

Details

Het design bij deze pieper is erg simplistisch. Niets is ingewikkeld gemaakt, en alleen de basis functionaliteiten worden gegeven. Er is bijvoorbeeld geen ondersteuning voor multi burial search. Het device heeft een 2-digit display, zodat er geen overbodige ingewikkelde informatie gegeven wordt. De toevoeging van (soms overbodige) extra functionaliteiten is achterwege gelaten, en dit maakt de pieper erg gebruiksvriendelijk. 

Spike handling 

Het uitzenden van een signaal van een pieper gebeurt met flux lijnen. Deze lijnen kunnen ervoor zorgen dat een zoekende pieper de locatie van een slachtoffer verkeerd inschat. Dit heeft te maken met de plekken waar het signaal het sterkst wordt ontvangen. Door de flux lijnen kan het signaal sterker zijn op plekken waar het niet vandaan komt, de zoekende pieper kan dit als misleidend ervaren en zo een verkeerde positie geven. Deze plekken met sterkste signalen het Spikes. Spike handling zorgt ervoor dat de zoekende pieper goed omgaat met deze spikes, en zo altijd een nauwkeurige en kloppende locatie van het slachtoffer geeft. 

Switch to transmit

Tijdens het zoeken naar een of meerdere slachtoffers kan het zijn dat er een tweede lawine komt. Alt bescherming hiervoor zit er in veel piepers deze functionaliteit. Als de pieper, terwijl hij in Search modus zit, een bepaalde tijdsduur niet beweegt, switcht deze automatisch naar Send modus. Zo kan jij zelf ook gevonden worden als je tijdens het zoeken onder een lawine terecht komt. 

Orientation-based Transmitting

Dit is een feature van Ortovox. Elke pieper van Ortovox heeft 2 antennes voor het verzenden, in plaats van de gebruikelijke enkele antenne. Dit zorgt ervoor dat de hoek tussen de antenne en de oppervlakte altijd optimaal is, en het bereik van het uit te zenden signaal drastisch vergroot wordt.

Kenmerken: 

 • Spike handling
 • Switch to transmit
 • Orientation-based Transmitting
 • Simpel 2-digit display zonder poespas
 • De pieper is erg compact en de afgeronde hoeken zorgen voor comfort tijdens het dragen
 • De aan / uit knop en de switches voor de modus zijn erg glove-friendly
 • Bereik: 40m
 • Gewicht: 200g
 • Afmetingen: 116 x 79 x 23 mm
 • Batterijduur: 250 uur zend tijd, 1 AA batterij
 • Standaard 5 jaar garantie bij Ortovox
Search engine powered by ElasticSuite