Laden...

NOW Pilot 21/22

Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Flex Medium/Stijf
Stijl Park, All-mountain
Geschikt voor Burton Channel Ja
Binding Systeem Straps

Snel overzicht

Voor rijders die liever in de lucht zijn dan op de grond. De Now Pilot is het freestyle vlaggenschip van Now. Gespecialiseerd in freestyle, maar perfect voor de hele berg. Een prima keuze voor als je jou all-mountain board iets speelser wil rijden.

Details

PERFORMANCE

De binding bestaat uit een Hangar 2.0 Baseplate die bestaat uit 30% glasvezel. Hoe hoger het percentage glasvezel, hoe hoger de stijfheid van de binding.
De Flex Hinge 2.0 is een zachtere highback die redelijk stijf is in zijn lengte flex, maar erg zacht is in zijn torsieflex. Dit geeft de binding een extreem los en comfortabel gevoel en nodigt uit tot creatief rijden.

 

  • Baseplate: Hanger 2.0 is Nylon with 30% Glass Fiber
  • Heelcup: Glass Fiber
  • Highback: Flex Hinge 2.0 Highback

COMFORT

De Freestyle Flipit Strap heeft een iets andere constructie dan de gewone Flipit strap. De twee types EVA zorgen voor zachtere straps met veel meer comfort. Perfect voor bij het freestylen.
De 3D contour toe straps garanderen een goede omsluiting van de neus van de schoen, het 3D aspect zorgt ervoor dat de kap niet van de neus afglijdt.

 

  • Ankle strap: Freestyle Flipit Straps
  • Toestrap: 3D Contour toe straps
  • Footbed: Post is Nylon with 50% Glass Fiber
  • Bushings: Medium and Hard Bushings

USE

Alle NOW bindingen zijn uitgerust met SkateTech. Deze constructie is geïnspireerd op hoe trucks bij het skateboarden werken. Belangrijke componenten van het NOW systeem simuleren deze bewegingen voor een soepele en makkelijke krachtsoverbrenging. De Hanger (chassis) brengt de krachten vanuit je straps over op de 'bushings' (dempers) die dit vervolgens overbrengen naar de staalkanten van je board. De Kingping werkt als een soort hefboom waarbij de uitgeoefende krachten worden versterkt. Voor meer controle wordt bij traditionele bindingen vaak gekozen voor een stijvere highback en minder demping. Met dit systeem is dat niet nodig waardoor je comfortabeler board, minder snel moe wordt en toch volle controle hebt.
De Hinge Connector zorgt ervoor dat je strap makkelijk naar buiten klapt en nooit in de weg zit tijdens het instappen.
De Combo Disc van NOW zorgt ervoor dat je je NOW binding op alle soorten boards kan monteren. Geschikt voor zowel channel als 4x4 en 2x4.
Dit jaar zijn ook de buckles van de binding geüpgrade naar de PA66-GF Buckles, deze buckle bestaat uit hetzelfde materiaal dat gebruikt word voor hun baseplate en disk. Dit materiaal is licht en sterk.

 

  • NOW Skate-Tech, Flushcup Technology,Highcup Compatibility, Hinge Connector
  • Disc: Combo Mounting Disc 4x4 - Channel
  • Buckles: PA66-GF Buckles
  • Adjustment: Tool-less adjuster straps
 NOW binding Men's sizechart
SizeUS EUR Mondo 
S 5 - 7.5 36.5 - 40 23.5 - 25.5
M 7 - 10.5 39 - 43.5 25 - 28.5
L 10 - 13 43 - 47 28 - 30.5