Laden...

NOW Brigade 22/23

Tot 45%
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 159,00 Normale prijs € 289,95
Tot 45%
Inclusief BTW
Product Passport
Flex Medium
Stijl Park
Geschikt voor Burton Channel Ja
Binding Systeem Straps

Snel overzicht

De NOW Brigade perfecte freestyle binding voor de beginnende tot intermediate parkrijder. Niet te stijf voor comfortabel park rijden en niet te zacht om serieus gas te geven op de piste. Deze binding is comfortabel, betaalbaar en de NOW Skatetech geeft hem net dat beetje extra voor extra vrijheid tijdens het carven.

Details

PERFORMANCE

De binding bestaat uit een Hangar 2.0 Baseplate die bestaat uit 30% glasvezel. Hoe hoger het percentage glasvezel, hoe hoger de stijfheid van de binding.
De FM highback is een minimalistisch ontwerp dat is gericht op maximale rotatie en vrijheid. Hij weegt niet veel en is 10 graden ingedraaid. Dit geeft de hele binding een losser en comfortabeler gevoel.

  • Baseplate: Hanger 2.0 is Nylon with 30% Glass Fiber
  • Heelcup: Glass Fiber
  • Highback: FM Highback

COMFORT

De Asym SIEVA strap staat voor Single-Injected EVA en houdt in dat de gehele strap bestaat uit geïnjecteerde EVA. Hierdoor wordt het gebruik van naden en lijm vermindert en blijft het geheel lichter, duurzamer en comfortabeler.
De 3D contour toe straps garanderen een goede omsluiting van de neus van de schoen, het 3D aspect zorgt ervoor dat de kap niet van de neus afglijdt.

  • Ankle strap: ASYM SIEVA Straps
  • Toestrap: 3D Contour Toe Straps
  • Footbed: Post is Nylon with 50% Glass Fiber
  • Bushings: Medium Bushings

USE

Alle NOW bindingen zijn uitgerust met SkateTech. Deze constructie is geïnspireerd op hoe trucks bij het skateboarden werken. Belangrijke componenten van het NOW systeem simuleren deze bewegingen voor een soepele en makkelijke krachtsoverbrenging. De Hanger (chassis) brengt de krachten vanuit je straps over op de 'bushings' (dempers) die dit vervolgens overbrengen naar de staalkanten van je board. De Kingping werkt als een soort hefboom waarbij de uitgeoefende krachten worden versterkt. Voor meer controle wordt bij traditionele bindingen vaak gekozen voor een stijvere highback en minder demping. Met dit systeem is dat niet nodig waardoor je comfortabeler board, minder snel moe wordt en toch volle controle hebt.
De Combo Disc van NOW zorgt ervoor dat je je NOW binding op alle soorten boards kan monteren. Geschikt voor zowel channel als 4x4 en 2x4.
Dit jaar zijn ook de buckles van de binding geüpgrade naar de PA66-GF Buckles, deze buckle bestaat uit hetzelfde materiaal dat gebruikt word voor hun baseplate en disk. Dit materiaal is licht en sterk.

  • NOW Skate-Tech, Flushcup Technology and Highcup Compatibility
  • Disc: Combo Mounting Disc 4x4 - Channel
  • Buckles: PA66-GF Buckles
  • Adjustment: Tool-less adjuster straps

 NOW 22/23 Men's binding sizechart
SizeUS EUR Mondo 
S 5 - 7.5 36.5 - 40 23.5 - 25.5
M 7 - 10.5 39 - 43.5 25 - 28.5
L 10 - 13 43 - 47 28 - 30.5