Laden...

Nitro T3 22/23

35%
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 415,97 Normale prijs € 639,95
35%
Inclusief BTW
Product Passport
Profiel Camber
Stijl All-Mountain, Freestyle
Vorm Twin
Flex Stijf
Type base Sintered

Snel overzicht

Een nieuw board binnen Nitro’s Parksegment. En wat voor één. De Nitro T3 is een board met Whiplash Core en Trüe Camber. Met een flex van 9 uit 10. Weet je het te gebruiken, om pop zal je niet verlegen zitten. Alles is erop gericht om je die big air’s te laten maken maken. Let op: Voor de gevorderde en expert rijders.

Details

PROFILE

  • Trüe camber
    Een oude vertrouwde camber shape, die je de stabiliteit en pop geeft die hoort bij een snowboard. Camber geeft je controle en is geliefd onder de snowboarders met ervaring. Bij Nitro varieert de Camber afhankelijk van het model en het terrein waar het voor bedoelt is. Een freeride board van Nitro heeft meer hoogte in de camber dan een freestyle board. Het ene board vraagt dan ook om meer respons, de ander om een vriendelijkere flex.

  • Park: Tuned for progression
    Dit flexpatroon is speciaal afgestemd op parkrijders. Is vergevingsgezind en toch responsief, zodat je jouw rijden in het park naar een hoger niveau kunt tillen.

  • Radial Sidecut
    De simpelste en meest voorkomende sidecut. Eén radius over de gehele kantenlengte maakt deze sidecut veelzijdig en voorspelbaar voor een geeft je een vertrouwd gevoel.


CORE

  • Powercore II
    De Powercore II is een mooie upgrade van de gewone Powercore en bestaat voornamelijk uit populierenhout. Daarnaast is er beuken geplaatst voor meer kracht, response en pop.

  • Whiplash Core Profile
    Dit profiel heeft een verminderde dikte tussen de inserts en meer kern net buiten je voeten. Dit geeft maximale olliepower met behoud van de perfecte press flex.


REINFORCEMENTS

  • Tri-lite laminates
    Een glasvezelmat, met vezels in drie richtingen, die voor meer sterkte en een goede torsiestijfheid zorgt. Hiermee wordt de controle en respons van het board enorm verbeterd.

  • Ballistic Impact Panels
    Kevlar wordt niet alleen gebruikt in kogelvrije vesten. De kevlar in deze boards is rond de inserts geplaatst. Dit beschermt je board tegen impact en geeft een directere respons.


BASE

  • Sintered Speed Formula 2
    Nitro gebruikt raketwetenschap in hun boards. Deze base heeft een nanotech wax formule voor een betere wax-opname. Een duurzame base met een goed glijvermogen. Deze base vind je alleen terug in de high-end boards van Nitro.


SIDEWALL & EDGES

  • URESHRED Sidewalls
    Alle Nitro park boards zijn uitgerust met URESHRED zijwanden: Net als skate wielen, zijn deze zijwanden gemaakt van Polyurethaan, waardoor ze zeer resistent zijn tegen schokken en slijtage en uitstekende dempende eigenschappen hebben. Samen met Nitro's exclusieve Railkiller Edges, bieden hun URESHRED zijwanden het ultieme pakket van staalkant duurzaamheid en gevoel.

 


SIZECHART

Nitro T3 22/23 Sizechart
Size (cm) 155 158
Effective Edge (mm) 1150 1170
Tip Width (mm) 287 294
Waist Width (mm) 249 254
Tail Width (mm) 287 294
Sidecut Radius (m) 9.1 9.1
Stance Setback (mm) 0 0
Stance Range (mm) 480 - 600 500 - 620
Rider Weight (lbs) 120 - 165 130 - 175
Width Regular Regular