Laden...

Never Summer Chairman 18/19

Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Profiel Twin Rocker-Camber-Rocker
Stijl Freeride
Vorm Directional
Flex Stijf
Type base Sintered

Snel overzicht

De Never Summer Chairman is de absolute eindbaas onder de carve en big mountain boards. Herrijzend uit de as van de oude Never Summer Raptor is hier het absolute premium board van Never Summer. Ongekende grip en controle, optimale prestaties in elk extreem terrein.

Details

PROFILE

  • Ripsaw Rocker Camber Profile 

2 maal camber onder de voeten die langer doorlopen met rocker in het midden en bij de tip en tail. Dit zorgt voor een agressievere kantengrip met meer pop.

  • Extended Transition Area 

Een klein en plat gedeelte in het profiel van het snowboard voor meer drijfvermogen en bochten initatie.

  • Chairman Power Grip Sidecut 

Chairman Power Grip Sidecut maakt gebruikt van meerdere radiussen waardoor je extra contactpunten krijgt. Het platte deel wordt één groot contactpunt wanneer je dit flext maar zonder druk erop gaat dit niet zijn kanten pakken. De uiteindes van het board hebben een kortere radius waardoor je sneller bochten initieert.

  • Low Profile Tip/Tail 

Een laag profiel in de tip en tail van je snowboard zorgen ervoor dat je meer contact hebt met de ondergrond. Hierdoor wordt je afzet en landingen beter en gaat je board minder ploegen door de sneeuw.

 

CORE

  • Carbon Max Laminate Technology 

Meer carbon zorgt voor meer stijfheid en betere prestaties. De Carbon Max techniek is een carbon laminaat dat van tip tot tail door het board loopt.

  • STS Pretensioned Fiberglass 

STS fiberglass is voor gehard en bespannen laminaat dat beter blijft hechten in de kern van het board. Hieraan hebben de Never Summer boards hun bekende kracht en prestaties aan te danken.

  • Bi-Lite Fiberglass 

Bi-Lite fiberglass maakt gebruik van veel van de goede eigenschappen van het STS fiberglass alleen is dit nog lichter in gewicht. Dit maakt het perfect voor zowel freestyle als freeride, zonder dat je inleverd op duurzaamheid.

  • NS SuperLight Wood Core 

Een populier houten kern met duurzame beukenhout om de lichtste kern te maken van Never Summer. De kern wordt geschuurd in de Never Summer werkplaats om zo tot de millimeter nauwkeurig te kunnen werken. Hierdoor krijgen de boards hun goede flex en ongeëvenaarde prestaties.

 

BASE

  • Durasurf Sintered 5501 Base 

De snelste base van Never Summer die ontworpen is samen met Crown Plastics. Naast een duurzame sintered base is er ook grafiet in verwerkt voor de snelste base die Never Summer kan maken.

 

TOPSHEET

  • Carbonium Topsheet 

De premium topsheets van Never Summer zijn Licht en kunnen tegen een stootje dankzij het thermoplastic en futuristische textuur. Het werkt ook goed als natuurlijke stomp pad omdat deze topsheet meer grip heeft dan standaard topsheets.

 

SIDEWALLS

  • RDS 1 Damping System 

Een gelamineerd dempingssysteem die langs de effectieve lengte loopt en minder wordt in de tip en tail. Hierdoor blijft het board heel stabiel op hoge snelheden en bespaar je gewicht.

  • Elastomeric Underfoot Stabilizers 

Onder de bindingen worden de vibraties opgevangen die ervoor zorgen dat je landingen zachter worden, je harder kan gaan en je voeten minder snel moe worden.

  • Sintered P-tex Sidewall

Met de P-tex tip en tail wordt de houten constructie van je board beschermt. Bij een harde botsing kan water minder snel naar de kern lekken en is de schade makkelijk te repareren.

  • Harmonic Tip/Tail Damper 

De tip en tail dempers halen een groot deel van de vibratie uit je board waardoor je stabiliteit verbeterd op hoge snelheden. Daarnaast werkt dit in variërende omstandigheden en haal je bij landingen niet de pop en levendigheid uit je camber.

Never Summer Chairman 18/19 Sizechart
Size (cm) 157 160 161X 164 165X 173
Effective Edge (mm) 1230 1270 1270 1310 1310 1390
Tip Width (mm) 294 295 305 293 304 296
Waist Width (mm) 256 256 266 257 267 261
Tail Width (mm) 291 290 300 287 300 292
Sidecut Radius (m) 8.2 8.5 8.5 9.5 9.5 10.5
Stance Setback (in) 0.75 0.75 0.75 0.75 0.75 0.75
Stance Setback (mm) 19 19 19 19 19 19