0 € 0,00

Uw winkelwagen is leeg.

Subtotaal: € 0,00
BTW: € 0,00
Eindtotaal: € 0,00

Black Crows

per pagina

Black Crows

Black Crows is een onafhankelijk Frans freeski-merk uit Chamonix. Black Crows werd in 2006 opgericht door de professionele freeskiërs Camille Jaccoux en Bruno Compagnet.

De naam Black Crows werd bedacht door Camille en zinspeelt op de alpenkauw, deze zwarte vogels met gele snavels en rode klauwen behoren tot de kraaiachtigen. De "Black Crows" zijn een van de weinige vogels die kunnen vliegen op een hoogte van meer dan 4000 meter en zorgen voor een geruststellende aanwezigheid voor skiërs en bergbeklimmers die geconfronteerd worden met de eenzaamheid die vaak wordt gevoeld in het hooggebergte.

De ski en de naam waren een feit enkel moesten de vrienden vervolgens de juiste look en feel zien te vinden. Het was aan Camille om zijn contacten in de kunst- en grafische wereld te gebruiken om de toekomstig artistiek leider van Black Crows te vinden. Een van de contacten van Camille was Yorgo Tloupas, een gerenommeerde Franse ontwerper die in Londen woonde en bijzonder gepassioneerd was door snowboarden. Dankzij de naam Black Crows en de freeski community in en rond Chamonix ontwikkelde Yorgo de designbasis en de look voor het eerste model. 'Op een dag, net toen ik alle hoop begon te verliezen, belde Yorgo me en zei' ik heb een idee '. Hij legde zijn gedachte uit achter het gebruik van de Chevrons (deze tekens zijn bekend als onderscheidingsteken in het leger) en zijn toewijding om geen afbeeldingen op de ski's te maken, omdat dit je nooit uniek maakt. Sindsdien zijn de chevrons niet meer weg te denken.

De eerste Corvus was geboren in een lengte van 195 cm met roze en zwarte chevrons en een roze base bedrukt met 'Black C, deze ski werd in december 2006 in Chamonix aan het publiek getoond.

Klantenservice
Wat onze klanten zeggen
Ontvang de beste aanbiedingen als eerste
Betalingsopties
Verzendmethoden
Social media