SUMMER Sale | 10% Extra Korting | Code: SUMMER10
Laden...

Lawinepiepers

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een lawinepieper is samen met een schep en sonde een must voor mensen die zich offpiste begeven. Een lawinepieper zorgt dat je je vrienden in een lawine kan vinden en zelf gevonden kan worden.

Lawinepiepers hebben grofweg 2 standen: zenden en ontvangen. Wanneer er niets aan de hand is staan alle lawinepiepers op zenden. De lawinepieper zendt dan een signaal op 475 kHz uit. Zodra iemand onder een lawine begraven wordt, schakelen alle overige groepsleden hun lawinepiepers op de  zoekstand om het slachtoffer op te sporen.

Waarom dit essentieel is? Statistieken tonen aan dat wanneer een lawineslachtoffer binnen 15-20 minuten gered wordt, de overlevingskansen nog relatief groot zijn. Hierna neemt de kans drastisch af.

Omdat reddingsdiensten meestal niet binnen deze tijd ter plaatse kunnen zijn, ben je afhankelijk van de personen in je groep om je te redden. Het is dus ook belangrijk dat je vrienden een goede lawinepieper hebben en deze kunnen gebruiken.

Wanneer een slachtoffer met een pieper is gelokaliseerd, moet de exacte locatie nog bepaald worden door middel van een sonde. Een schep is nodig om een slachtoffer uit te graven.

Twijfel je welke pieper voor jou het beste geschikt is? Neem gerust contact met ons op! Wij voorzien je graag van advies.