Laden...

Jones Womens Hovercraft 18/19

Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Profiel Twin Rocker-Camber-Rocker
Stijl Freeride, Powder
Vorm Directional
Flex Stijf
Type base Sintered

Snel overzicht

Wanneer is een poederboard niet gewoon een poederboard? Wanneer deze in alle omstandigheden en in elk terrein bovengemiddeld presteert! En dat doet de Hovercraft zeker! De blunt nose en directionele rocker zorgen voor feest in de poeder en de stijve tail i.c.m. de mellow magne-traction zorgen voor stabiliteit en grip wanneer de poeder is verdwenen.

Details

PROFILE

  • Directional rocker

Een hybride rocker/camber flex patroon met een beetje meer rocker in de tip dan in de tail en camber tussen de bindingen. De gerockerde tip geeft de neus extra float en handelbaarheid in de poeder. De camber zorgt voor grip en een goede response. Met de lichte rocker in de tail wordt de stabiliteit van een traditioneel (camber) board behouden maar, maakt het board ook levendig in de poeder en makkelijk switch te landen.

  • Spoon 4.0

De Spoon in de Jones boards zorgt voor beter glijvermogen op de sneeuw omdat er minder wrijving is bij de contactpunten. Met de Spoon krijg je een board dat ook beter door de poedersneeuw gaat en verbeterd drijfvermogen heeft. Ook zal je merken dat het board vloeiender de bochten ingaat en het bochtenwerk van surfboard nabootst. Hierdoor krijg je een board met vele extra’s zowel op als off-piste.

De meest geavanceerde 3D base contouren van Jones met 7mm Spoon in de Nose. Bij de Tail is er sprake van 4mm Spoon met 2mm in de Swallowtail, voor meer snelheid op de losse sneeuw.

  • Blunt nose

Dit is een iets bredere neus op het contact punt die ervoor zorgt dat je over de sneeuw float in plaats van door de sneeuw ploegt, wat je afremt. Deze constructie zorgt voor de float van een langer board zonder de verminderde manoeuvreerbaarheid die een grotere maat board je geeft.

Jones Blunt nose

CORE

  • Classic Core

Full wood premium slovenian poplar core that offers fun pop, even flex and solid durability.

  • Biax Fiberglass

2-dimensionale fiberglass laag hierdoor minder stijf, wat zorgt voor een comfortabel en speels karakter.

BASE

  • Sintered 7000 Base

Sterke, duurzame base met carbon toevoeging, moeilijker om zelf te repareren.

  • Wend Natural Wax

Alle Jones boards zijn klaar voor gebruik doordat deze fabrieksmatig voorzien zijn van Wend Natural wax.

TOPSHEET

  • Bamboo Veneer

Het gebruik van hout zorgt voor betere prestaties en zorgt voor demping in het snowboard, De natuurlijk producten zorgen ook voor minder gebruik van diversen soorten plastic en lak, wat resulteert in een duurzamer snowboard.

  • Fusion Tech

Jones gebruikt een exclusief productie proces waardoor de traditionele topsheet wordt vervangen door een duurzame laag epoxy. Dankzij de epoxy wordt er zowel bespaart op het materiaal en het gewicht.

SIDEWALL

  • Wrap Tip Construction

Volledige (gewrapte) ABS constructie om houtenkern in de tip en tail wat zorgt voor betere respons en duurzaamheid.

  • Mellow Magne-traction

Magnetraction is een lichte golving in de staalkant. Net als een kartelmes dat door brood snijdt, snijdt magnetraction in de sneeuw. Dit geeft het board extra grip in bijvoorbeeld een ijzig couloir of die harde piste waar je met mach 9 bochten maakt.

  • Progressive Sidecut

De taillering (sidecut) neemt van voor naar achter toe wat zorgt voor meer grip en een vloeiende in- en uitstuurfase tijdens je bochten.

  • Oversized recycled edges

Alle Jones boards zijn gemaakt met gerecycled staalkanten. Om niet alleen het board maar ook de productie duurzamer te maken.

  • Recycled ABS

ABS plastic is één van de grote kwalen voor het milieu, in de snowboard industrie. Bij Jones wordt dit plastic allemaal gerecycled om beter voor het milieu te zorgen.

  • Recycled Rubber

De rubberen platen onder de binding geven demping en zijn 100% gerecycled.

  • Factory Tuned

Alle Jones boards zijn fabrieksmatig getuned en gede-tuned aan de tip en de tail zodat deze niet snappy zijn en gelijk klaar voor gebruik.

ModelJones Women's Hovercraft 2017-2018
Size148150
Effective Edge (cm) 113.4 117.7
Tip length (cm) 39.1 39.4
Tail length (cm) 15.5 15.5
Tip width (cm) 29.1 29.5
Waist width (cm) 24.4 24.7
Tail width (cm) 27.8 28.3
Radius - Sidecut 7.6 7.9
Reference stance (mm) 550 570
Setback (cm) 2.9 2.9
Snowboarder weight (kg) 51 - 71 49 - 73
Snowboarder weight (lbs) 100 - 150 110 - 150