Laden...

Jones Solution 21/22

Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Gewichtsklasse 3.0kg - 3.5kg
Meegeleverde hardware Geen

Snel overzicht

Al jaren is de Jones Solution ‘top of the line’ in het splitboard segment. Het eerste board met Inner/Outer traction Tech en de 3D Contour Base 3.0. Met deze shape heb je nog meer float en maak je moeiteloze bochten in de diepste poeder. Dit board is je beste vriend in de backcountry. Of het nu de tricky situaties of juist de speelse momenten zijn op jouw zoektocht naar vrijheid.

Details

PROFILE

  • Directional Rocker
    Een hybride rocker/camber flex patroon met een beetje meer rocker in de tip dan in de tail en camber tussen de bindingen. De gerockerde tip geeft de neus extra float en hanteerbaarheid in de poeder. De camber zorgt voor grip en een goede response. Met de lichte rocker in de tail wordt de stabiliteit van een traditioneel (camber) board behouden maar, maakt het board ook levendig in de poeder en makkelijk switch te landen.

  • 3D Contour Base 3.0
    Freeride neus met 7mm spoon en in de tail 0 tot 7mm spoon. De spoon start waar de rocker start. Dit zorgt voor een beter glijvermogen, vloeiende kantenwissel en float.

  • Blunt Nose
    Bredere afgetopte neus. Hierdoor ploeg je minder door de sneeuw en lijkt het alsof je een langere neus hebt. Daarnaast krijg je ook een lagere swing rate.


CORE

  • FSC Split Ultra Core
    Kern gemaakt van voornamelijk Paulownia met stringers van Populier. Ultralicht en uiterst duurzame hybride houtenkern exclusief ontwikkeld voor splitboards. De hardhouten stringers zijn precies gepositioneerd aan elke zijde bij de staalkanten wat zorgt voor duurzaamheid, maar ook voor extra respons.

  • Flax/Basalt Power Stringers
    Duurzame vezels bestaand uit 100% natuurlijk materiaal. Vlasvezel composiet en basalt vezels maken de krachtoverbrenging naar de kanten sneller en directer, het bevordert de torsie stijfheid van het board en het absorbeert vibraties.

  • Super Sap Bio Resin
    Recyclebare epoxy in plaats van epoxy op basis van petroleum. De basis componenten van Super Sap Bio-hars zijn bijproducten of restproducten van andere groene productieprocessen. De productie van deze epoxy kost 33% minder uitstoot dan reguliere epoxy.

  • Forever Flex
    Forever Flex is een nieuw fabricageproces dat helpt om de flex en rocker van een board gedurende de hele levensduur te stabiliseren.


TOPSHEET

  • Textured Eco-Plastic Topsheet
    Gemaakt van Castor bonen ook wel wonderbonen genoemd. Dit Eco-vriendelijke materiaal is ultralicht en ook nog eens krasvaster en water- en sneeuwafstotend. Uitgerust met een milde structuur voor extra grip en duurzaamheid.

  • Triax Fiberglass
    3-dimensionale fiberglass laag wat zorgt voor extra response en een actiever snowboard in elk terrein en voor elke sneeuwconditie.

  • Stainless Steel Reinforcements
    RVS platen onder de tip en tail voor extra stevigheid en duurzaamheid.


BASE

  • Sintered 9900 Base
    Supersterke, duurzame en snelle base welke door de combinatie van Polyethyleen en Carbon UHMW-PE relatief eenvoudig te repareren is.

  • Wend Natural Wax
    Alle Jones boards komen standaard uit de fabriek met een degelijke fabriekswax bestaande uit WEND natural wax.

  • Factory Tuned
    De staalkanten zijn op de tip en tail ge-detuned, zodat het catchy gevoel er af gaat. Klaar voor gebruik.


SIDEWALL

  • Oversized Recycled Edges
    Alle Jones boards zijn gemaakt met gerecycled staalkanten. Om niet alleen het board maar ook de productie duurzamer te maken.

  • Thin Recycled Edges
    Dunnere staalkanten zijn gewicht besparend. Deze staalkanten zijn 2mm, de staalkanten aan de binnenzijden van een Jones splitboard zijn zelfs 1.5mm

  • Recycled Rounded ABS
    Een afgeronde sidewall afwerking verbeterd de duurzaamheid van het board door het topsheet te beschermen tegen krassen en chippen.

  • Progressive Sidecut
    Door de sidecut radius naar de contactpunten toe te vergroten, krijgt het board een vloeiende in- en uitstuurfase tijdens je bochten.

  • Inner Traction Tech
    Traction Tech voor splitboards. De staalkanten aan de binnenkant hebben ook Traction Tech. Dit zorgt voor meer grip tijdens het splitten.


SPLITBOARD TECH

  • Quick Tension Tail
    De Quick Tension Tail Clip is een lichtgewicht clipsysteem dat is ontworpen voor alle 2016 en nieuwere Jones splitboards. Jones splitboards hebben een inkeping in de tail van beide ski's waardoor de Quick Tension Tail Clip eenvoudig in de inkeping kan schuiven en de skin vastzet.

  • Jones Bolt-less Bridge
    Door een dikkere kern bij de split clips heb je geen hardware meer in de base. Hierdoor meer glijvermogen, betere torsiestijfheid en stevigere connectie tussen de boardhelften.

  • Karakoram Ultraclip 2.0
    De Karakoram Ultraclips zijn lichter geworden en klemmen de ski's strakker tegen elkaar. De karakoram Ultraclip 2.0 is makkelijk na te spannen.

  • Karakoram Tip-Lock Tip Clips
    Nooit meer openklappende tip clips met de nieuwe Karakoram Tip-Lock tip clips.

Jones Solution 21/22 Sizechart
Size 154 158 159W 161 162W 164 165W 167 169W
Effective Edge (mm) 1142 1176 1180 1200 1210 1226 1234 1246 1266
Tip Width (mm) 292 294 307 296 307 299 311 305 317
Waist Width (mm) 246 249 263 252 263 254 266 259 270
Tail Width (mm) 278 281 295 283 294 286 298 292 304
Sidecut Radius (m) 7.9 8.5 8.7 9.1 9.3 9.3 9.4 9.4 9.5
Stance Setback (mm) 20 20 20 20 20 20 20 20 20
Width Regular Regular Wide Regular Wide Regular Wide Regular Wide