Laden...

Jones Hovercraft 18/19

Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Profiel Twin Rocker-Camber-Rocker
Stijl Freeride, Powder
Vorm Directional
Flex Medium
Type base Sintered

Snel overzicht

Wanneer is een poederboard niet gewoon een poederboard? Wanneer deze in alle omstandigheden en in elk terrein bovengemiddeld presteert! En dat doet de Hovercraft zeker! De blunt nose en directionele rocker zorgen voor feest in de poeder en de stijve tail i.c.m. de mellow magne-traction zorgen voor stabiliteit en grip wanneer de poeder is verdwenen.

Details

PROFILE

 

  • Directional rocker

Een hybride rocker/camber flex patroon met een beetje meer rocker in de tip dan in de tail en camber tussen de bindingen. De gerockerde tip geeft de neus extra float en handelbaarheid in de poeder. De camber zorgt voor grip en een goede response. Met de lichte rocker in de tail wordt de stabiliteit van een traditioneel (camber) board behouden maar, maakt het board ook levendig in de poeder en makkelijk switch te landen.

  • Blunt Nose

Dit is een iets bredere neus op het contact punt die ervoor zorgt dat je over de sneeuw float in plaats van door de sneeuw ploegt, wat je afremt. Deze constructie zorgt voor de float van een langer board zonder de verminderde manoeuvreerbaarheid die een grotere maat board je geeft.

 

CORE

  • Classic core

De classic core is een high performance core van Jones ontworpen voor een lekkere buttery feel, lekkere pop en een fijne flex. Lichtgewicht stringers van populierenhout van tip tot tail geven het board een zo licht mogelijk gewicht met een fijne, voorspelbare rebound. Ideaal om dit board heel soepel en precies tussen de bomen door te sturen.

 

BASE

  • Sintered 7000 base

Sterke, duurzame base met carbon toevoeging, moeilijker om zelf te repareren.

  • Factory tuned

Alle Jones boards zijn fabrieksmatig getuned en gede-tuned aan de tip en de tail zodat deze niet snappy zijn en gelijk klaar voor gebruik.

 

TOPSHEET

  • Bamboo Veneer topsheet

uHet gebruik van hout zorgt voor betere prestaties en zorgt voor demping in het snowboard, De natuurlijk producten zorgen ook voor minder gebruik van diversen soorten plastic en lak, wat resulteert in een duurzamer snowboard.

  • Biax fiberglass

2-dimensionale fiberglass laag hierdoor minder stijf, wat zorgt voor een comfortabel en speels karakter.

 

SIDEWALL

  • Traction Tech 2.0

Magnetraction is een lichte golving in de staalkant. Net als een kartelmes dat door brood snijdt, snijdt magnetraction in de sneeuw. Dit geeft het board extra grip in bijvoorbeeld een ijzig couloir of die harde piste waar je met mach 9 bochten maakt.

  • Oversized recycled edge

Alle Jones boards zijn gemaakt met gerecycled staalkanten. Om niet alleen het board maar ook de productie duurzamer te maken.

  • Recycled ABS

Jones recycled zo veel mogelijk van de base materialen om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. De base van het board hierboven kan dus 'geïnverteerd' (omgedraaid) zijn. Door de kleuren van de base steeds om te draaien wordt er zo min mogelijk base materiaal verspild. We kunnen je dus geen base variant beloven aangezien wij ze ook verschillend aangeleverd krijgen.

Jones Hovercraft 18/19 Sizechart
Size (cm) 148 152 156 160 164
Effective Edge (mm) 1156 1191 1225 1257 1289
Tip Width (mm) 296 298 305 310 314
Waist Width (mm) 249 254 260 264 268
Tail Width (mm) 284 287 293 299 303
Sidecut Radius (m) 7.9 8.9 9.3 9.5 10
Stance Setback (mm) 29 29 29 29 29
Rider Weight (lbs) 90-140 110-160 130-180 160-210 170-220
Width Regular Regular Regular Regular Regular