SUMMER Sale | 10% Extra Korting | Code: SUMMER10
Laden...

Dynafit ST Rotation 10

14%
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 499,00 Normale prijs € 580,00
Inclusief BTW
Product Passport
Ski binding type Dynafit/touring
Compatibiliteit skischoenzool Tech only
Gebruik Touring

Snel overzicht

The Dynafit ST Rotation 10 is a pin-style tech touring ski binding for lighter skiërs who want to make serious skitours. The package include a rotating toe piece, forward presure, ski brake and easy to use climbing risers. Lightweight and efficiënt touring binding with great skiing performance on the way down.

Details

The Dynafit ST Rotation 10 is a pin-style tech touring ski binding for serious skiing adventures. This is the new version of the well known and appreciated Radical ST 2.0 binding. The rotating toe piece avoids unintended releases and its self-centering system makes stepping in really easy. The forward presure makes shure your skis can flex while keeping the release values constant. This is a lightweight and efficiënt touring binding that also delivers great skiing performance on the way down.

  • Gewicht: 599g
  • DIN: 4-10
  • Verstelbare lengte: +/- 22,5 mm
  • Stijghulp 1: 62 mm
  • Stijghulp 2: 85 mm

Verstelbare lengte
Deze binding is uitgerust met een verstelbare achterkant, waardoor het mogelijk is om de hielstuk te verschuiven en aan te passen aan verschillende schoenlengtes. Dit maakt de binding veelzijdig bruikbaar voor verschillende schoenen, wat handig is voor gebruikers met verschillende skischoenen of voor het delen van ski's.


Hoogte instelling
De binding is voorzien van meerdere hoogte, stijghulp-instellingen die de hellingshoek van de achterkant van de schoen verhogen. Dit is bijzonder handig tijdens het beklimmen van hellingen, omdat het de druk op de kuiten verlicht en de voorwaartse hellingshoek optimaliseert. Hierdoor worden comfort en efficiëntie op steile hellingen aanzienlijk verbeterd.


Roterende Teenstuk
Het gepatenteerde roterende teenstuk van DYNAFIT vangt effectief de schokken op die veroorzaakt worden door de dynamiek van het skiën, waardoor de belasting op zowel ski's als bindingen wordt verminderd. Dit ontwerp verhoogt de betrouwbaarheid van de releasefunctie van de binding en vermindert aanzienlijk de kans op ongewenst vroegtijdig open schieten.


Naafcentrering
Het "Naafcentrering"-systeem, aanwezig in alle bindingen met een roterend teenstuk, maakt het eenvoudig om de schoen neutraal te positioneren en vervolgens de hefboom veilig te vergrendelen voor het beklimmen van hellingen.


Bajonetsluiting
De bajonetsluiting in de achterbak zorgt voor een perfecte verbinding en garandeert een sterke en directe krachtoverdracht van de binding naar de ski. Dit draagt bij aan een responsieve en beheersbare ski-ervaring.


Easy Lock Remsysteem
Het Easy Lock Remsysteem is uitgerust met een automatische vergrendelfunctie die in werking treedt wanneer de bindingen worden omgezet naar de loopstand. Deze functionaliteit zorgt voor naadloze overgangen tussen skiën en lopen door de remmen automatisch te beveiligen, wat het wisselen tussen deze twee standen vereenvoudigt.


Step-In Side Towers
De Step-In Side Towers maken het instappen in het teenstuk 30% eenvoudiger en verbeteren de zijwaardse stabiliteit tijdens afdalingen. De 'Towers' (opstaande randen) dienen als geleidelementen die zorgen voor het correct positioneren van de schoen.


Ice breaker pins
De voorbak van de binding is uitgerust met speciale pinnen die effectief sneeuw en ijs verwijderen. Dit faciliteert een snelle en gemakkelijke instap, zelfs onder ijzige omstandigheden, en voorkomt dat ophoping van sneeuw en ijs het mechanisme blokkeert, wat de betrouwbaarheid van de binding garandeert.


Voorwaartse Druk Systeem
De achterbak bevat een voorwaartsedrukmechanisme dat de energieabsorptie van de binding verbetert wanneer de ski buigt. Dit verhoogt zowel de responsiviteit als de flexibiliteit van de ski onder diverse sneeuwomstandigheden, wat leidt tot betere algemene prestaties.