Laden...

Contour Hybrid Pure 115mm

-10%
Beschikbaarheid: In voorraad
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 152,95 Normale prijs € 169,95
Inclusief BTW

Snel overzicht

De Contour Hybrid Pure stijgvellen hebben een unieke plak laag wat zorgt voor vele voordelen ten opzichte van traditionele lijmvellen. Makkelijk in gebruik, goede plak eigenschappen in alle weersomstandigheden, geen skin savers nodig en eenvoudig schoon te maken. De Hybrid Pure stijgvellen hebben een 100% Mohair glij en grip oppervlak. De duurzaamheid licht iets lager dan bij de Hybrid Mix stijgvellen maar de Pure’s geven meer grip en glijden beter.

Maat advies
Het is belangrijk om de juiste lengte en breedte maat stijgvellen te selecteren zodat ze goed op je ski’s passen en goede grip geven. Daarnaast is het zonde om een te breed stijgvel te selecteren. Dat kost meer en je snijdt uiteindelijk een groot deel weer van de kanten af.

Breedte

  • Bekijk hoe breed de tip van je ski is. Dit staat in een tabel op de product pagina of als je al ski’s hebt kun je dit opmeten.
  • Selecteer een stijgvel die de gehele breedte dekt of net iets smaller is. Het stijgvel mag niet breder zijn dan je tip en niet meer dan 15 millimeter smaller zijn dan de tip van je ski.
  • Voorbeeld: een Salomon QST 99 in de lengte 181 is 138mm breed in de tip. Een 140mm breed stijgvel is te breed en een 120mm breed stijgvel is te smal. De mooiste breedte maat is 130mm.

Lengte

  • Stijgvellen zijn in lengte verstelbaar door middel van een siliconen strap. Elk stijgvel is in een aantal lengtes beschikbaar.
  • Selecteer de lengte van het stijgvel zodat de lengte van je ski binnen de range van de verstel range valt.
  • Voorbeeld: Je Salomon QST 99 ski is 181cm lang. Van de Contour Hybrid Mix heb je lengte maat 177-184cm nodig.

Details

De unieke hybride lijm bestaat uit 2 technische lagen die een goede connectie maakt met de achterkant van de skin en perfect blijft plakken aan de base van je ski. Deze Hybride technologie biedt vele voordelen, zo blijft het stijgvel plakken onder koude omstandigheden en na meerdere tours en afdalingen. Tevens is het vel gemakkelijk in gebruik en zul je de plaklaag nooit hoeven te vervangen. De plaklaag is eenvoudig schoon te maken en kan daardoor altijd 100% presteren.

Bij deze skin krijg je een mes om je vellen eenvoudig op maat te snijden, een opbergzak, een skin saver om je plak laag op lange termijn goed te houden en een microfiber doek om de base van ski mee schoon te maken, voordat je de skin aanbrengt.

Hybrid Technologie
De nieuwste en betrouwbaarste technologie in lijmlagen!

De Hybrid technologie van Contour is de eerste lijmlaag die bestaat uit 2 verschillende lagen. De eerste laag houdt de skin op zijn plaats zonder sneeuw toe te laten, zelfs in koude temperaturen. Ook kun je deze makkelijk van je ski verwijderen zonder dat er lijm resten aan je base blijven plakken.

De tweede laag zorgt ervoor dat de plaklaag goed bevestigd blijft aan de skin. Duurzaamheid en betrouwbaarheid is erg belangrijk als je serieuze tochten wil gaan touren. Na jaren gebruik blijkt de plaklaag nog even stevig.

Het resultaat: 

  • Perfecte lijmlaag zelfs met koud weer.
  • Moeiteloos te verwijderen van je ski.
  • Onderhoudsvrij, de lijmlaag hoeft niet opnieuw voorzien van lijm te worden. Als de lijmlaag vies is hoe je deze alleen schoon te maken voor gebruik.
  • Makkelijk in gebruik, de skins kunnen makkelijk opgevouwen worden en met de bijgeleverde skin saver blijft de lijmlaag goed.

Schoonmaken
Elke plak laag trekt na herhaaldelijk gebruik iets wax mee van het belag. Afhankelijk van het gebruik zal de plaklaag minder worden. Een van de grote voordelen van deze Hybride siliconen technologie is dat je de plaklaag eenvoudig schoon kan maken waardoor die weer zo goed plakt als nieuw. Dat is iets wat bij een traditionele lijmlaag zeker niet mogelijk is. Bij lijmvellen zal je uiteindelijk de gehele lijmlaag moeten vervangen. Contour heeft speciale setjes waarmee je het stijgvel nog makkelijker en snel als nieuw kan schoonmaken.

Pure
De grip en glij laag van een Pure stijgvel bestaat uit 100% Mohair haren. Mohair bestaat uit vezels van het wol van Angora geiten. Een prachtig natuurlijk en duurzaam materiaal wat goed past bij de vrijheid van tourskiën. Mohair vezels hebben een diameter van slechts 0.03mm en is van binnen hol. Daardoor is het materiaal sterk, duurzaam maar vooral belangrijk is dat het soepel en effectief blijft in zeer koude omstandigheden. Een 100% Mohair stijgvel is iets minder slijtvast dan een Mix stijgvel waar Nylon aan is toegevoegd maar 100% Mohair stijgvellen bieden hogere grip en glij vermogens waardoor je makkelijker en sneller de top bereikt.

Search engine powered by ElasticSuite