Laden...

Contour Hybrid Mix 120mm

42%
Beschikbaarheid: Niet in voorraad
Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Materiaal Mixed
Fit Trim to Fit

Snel overzicht

De Contour Hybrid mix stijgvellen hebben een unieke plak laag wat zorgt voor vele voordelen ten opzichte van traditionele lijmvellen. Makkelijk in gebruik, goede plak eigenschappen in alle weersomstandigheden, geen skin savers nodig en eenvoudig schoon te maken. De Hybrid Mix heeft en verhouding van 65% Mohair en 35% Nylon wat zorgt voor de ideale combinatie van grip en duurzaamheid.

Maat advies
Het is belangrijk om de juiste lengte en breedte maat stijgvellen te selecteren zodat ze goed op je ski’s passen en goede grip geven. Daarnaast is het zonde om een te breed stijgvel te selecteren. Dat kost meer en je snijdt uiteindelijk een groot deel weer van de kanten af.

Breedte

  • Bekijk hoe breed de tip van je ski is. Dit staat in een tabel op de product pagina of als je al ski’s hebt kun je dit opmeten.
  • Selecteer een stijgvel die de gehele breedte dekt of net iets smaller is. Het stijgvel mag niet breder zijn dan je tip en niet meer dan 15 millimeter smaller zijn dan de tip van je ski.
  • Voorbeeld: een Salomon QST 99 in de lengte 181 is 138mm breed in de tip. Een 140mm breed stijgvel is te breed en een 120mm breed stijgvel is te smal. De mooiste breedte maat is 130mm.

Lengte

  • Stijgvellen zijn in lengte verstelbaar door middel van een siliconen strap. Elk stijgvel is in een aantal lengtes beschikbaar.
  • Selecteer de lengte van het stijgvel zodat de lengte van je ski binnen de range van de verstel range valt.
  • Voorbeeld: Je Salomon QST 99 ski is 181cm lang. Van de Contour Hybrid Mix heb je lengte maat 177-184cm nodig.

Details

Hybrid technologie

Hybrid is de allereerste dubbellaagse lijmtechnologie voor stijgvellen. De bovenste laag kleeft de skin stevig aan de ski, zelfs bij lage temperaturen, en wordt gemakkelijk verwijderd zonder resten achter te laten op de skibase. De onderste laag bindt de bovenste lijmlaag aan de skin.

  • Perfecte hechting aan de base, zelfs bij lage temperaturen.
  • Moeiteloze verwijdering.
  • Onderhoudsvrij - opnieuw lijmen is niet nodig. De kleefkracht wordt hersteld door eenvoudigweg de lijm te reinigen met een gewoon reinigingsmiddel.
  • Gemakkelijk te hanteren omdat de skins op elkaar gevouwen kunnen worden.

Mix

De grip- en glijlaag van een Hybrid Mix skin bestaat uit een combinatie van Mohair en Nylon materiaal gemengd in een verhouding van 65% Mohair en 35% Nylon. Deze combinatie zorgt voor de perfecte balans tussen duurzaamheid, glijvermogen en grip.


Trim To Fit
De skins hebben een vaste maar verstelbare lengte. De sidecut moet worden aangepast aan je ski of board, wat gemakkelijk gaat met de bijgeleverde trimming tool.