Laden...

Capita Spring Break - Powder Glider 21/22

Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Profiel Twin Rocker-Camber-Rocker
Stijl Powder, Carve
Vorm Directional
Flex Medium
Type base Sintered

Snel overzicht

Ga terug naar de roots van snowboarden en ga surfen in de poeder! De Ultralight Powder Dispacement Snowcraft is een eerbetoon aan de eerdere dagen van het snowboarden, gevisualiseerd door Corey Smith. Elke lengte brengt een andere bizarre outline met zich mee, die samen met het Surf Rocker Profiel zorgt voor veel drijfvermogen in de poedersneeuw. De Skinless Core Ash Woodgrain Topsheet is 220gm lichter dan standaard. De kern is geupgrade, net zo licht maar sterker. Veel plezier in je zoektocht naar de perfecte golf.

Details

PROFILE

  • Surf Rocker Profile
    De naam zegt het al: Een klassieke surf shape met een oplopende tip en tail, geïnspireerd door de moderne surfboards. Met deze shape haal je het beste uit je board, vooral als je de poedersneeuw induikt. Optimaal drijfvermogen en fijn bochtenwerk in de poeder is waar deze shape echt tot zijn recht komt.

 


CORE

  • Surflite 3.0 Core
    De naam zegt het al: Surflite is geïnspireerd op een klassieke surfboard opbouw. Bij surfboardboards geld dat als het board dikker is, dat deze ook meer drijfvermogen heeft. Capita en SpringBreak hebben deze kern nagebouwd met een unieke Balsa opstelling die verschild per model. Een samenwerking met Union heeft ertoe geleid dat er Forged Carbon bij de bindingen is geplaatst. Een dikker surfboard maar wel met een snappy gevoel en response!


REINFORCEMENTS

  • Carbon Fleece Power Shield
    Deze twee carbon fleece power pads zitten onder de bindingen verstopt, en zijn geplaatst voor maximale power. Dit resulteert in meer kracht voor ollies en stabiliteit onder de voet. De torsiestijfheid wordt hier niet door aangetast en is daarom vergevingsgezind.

  • Holysheet Fiberglass
    Een type fiberglass met een lage elasticiteit en een hoge stijfheid. Deze laag fiberglas heeft zowel een triax en biax laag bovenop de kern waardoor het board meer response krijgt. Het board wordt hierdoor ook sterker en veel duurzamer.

 

  • Magic Bean Resin
    Deze hars bestaat voor maar liefst 60% uit duurzame herbruikbare grondstoffen. De Magic Bean hars is een stuk stijver en sterker dan normale harssoorten, hierdoor hoeft er minder materiaal gebruikt te worden voor hetzelfde resultaat. Resulterend in een lichter en toch sterker board.

 


TOPSHEET

  • Skinless Core Ash Woodgrain Topsheet
    Een houten topsheet met een unieke touch, ontworpen door Capita zelf. Het grootste voordeel van deze topsheet is dat hij 220gm lichter is dan het standaard proces.

  • PLT Topsheet Technology
    Een uniek stukje technologie van Capita. Bij het merendeel van de boards wordt het topsheet direct op het hout geplakt met een berg lijm. Alle oneffenheden worden weggewerkt met een dikke laag vernis. Dit is niet alleen een erg zwaar, maar het is ook nog eens veel slechter voor het milieu. Bij Capita hebben ze een methode gevonden om het topsheet direct op een voor geperst board te monteren. Zonder lijm en zonder lak. Lichter, beter en mooier.

  • Multitech™ Level 3 DeepSpace™ Silkscreen + PAM16000™ Topsheet


BASE

  • Powder Drive Base
    Dynamisch en duurzaam. De Powder Drive base is sterk en hard om impact en krassen te kunnen weerstaan. Speciaal ontworpen voor de Spring Break Powder Division.

  • Multitech™ Silkscreen + Die-cut Base


SIDEWALL & EDGES

  • Blended Radial Sidecut
    Een enkele radius die bij de contactpunten overgaat in zogeheten ‘blended zones’. Deze zones hebben praktisch geen radius en zijn daardoor extreem veelzijdig. De lengte van deze blended zones bepalen grotendeels het karakter van het board.

  • Waterjet Cut ABS1000 Sidewalls
    Met water snijden produceert een sterkere ABS-zijwand omdat het ABS wordt gefreesd volgens de ontwerpspecificaties in plaats van in zijn uiteindelijke vorm te worden gebogen. Het proces produceert nul warmte, dus de chemische structuur van het materiaal blijft intact.

 

  • 360 Degree HRC48 Steel Edges

Capita Spring Break - Powder Glider 21/22 Sizechart
Size (cm) 158
Effective Edge (mm) 949
Tip Width (mm) 315
Waist Width (mm) 269
Tail Width (mm) 278
Sidecut Radius (m) 6.9
Stance Range (mm) 639
Rider Weight (lbs) 140-200
Width Regular