Laden...

Burton Feelgood Flying V 19/20

Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Profiel Twin Rocker-Camber-Rocker
Stijl All-Mountain, Freestyle, Carve
Vorm Directional Twin
Flex Medium
Type base Sintered

Snel overzicht

De controle van een camber met het draaigemak van een Rocker, waardoor alles mogelijk is met dit board. De Burton Feelgood is een bekende naam onder vrouwelijke snowboarders en is in samenwerking met Kelly Clark gemaakt.

De Carbon Highlights in dit board zorgen ervoor dat er flink wat gewicht is bespaard en zorgt dat het board levendig reageert. Dit wordt ondersteund door de Sqeeuzebox in de kern, dit maakt het board nog lichter en zorgt ervoor dat het levendige gevoel van het carbon beter tot zijn recht komt.

De directional shape zorgt ervoor dat de Feelgood ook goed stuurt ongeacht de omstandigheden, een perfect board voor de gevorderde snowboardster die snelheid wil maken zowel op als off-piste.

Details

PROFILE

  • Flying V

Het rocker-hybride profiel van Burton. Rocker dominant met kleine stukken camber onder de bindingen. Rijd over het algemeen vloeiend en is vergevingsgezind. De camberzones geven het profiel wat pit.

  • Directional Twin

Directionele shape met een perfect symetrisch flex. Daarmee veelzijdiger dan een volle directional en breeder inzetbaar dan een volledige twin.


CORE

  • FSC Certified Super Fly II 700G Core with Dualzone EGD

Sterker en lichter hout in specifieke delen van de kern voor meer pop en kracht, zonder extra gewicht. De Dual Zone EGD bestaat uit loodrecht geplaatste houtlaminaten aan weerszijden van de channel langs de staalkant. De sterkere houtvezels staan evenredig aan de rest van de kern wat zorgt voor een constante druk en grip op de staalkant bij de binding.

  • Squeezebox

De constructie de door variatie in dikte van de kern een twist geeft aan de flexibiliteit. Dikkere zones zijn stijver en bouwen meer voorspanning op bij het pressen, waar de dunnere zones flexibeler zijn en dus makkelijker verbuigen. Bij elkaar zorgen de dikkere en dunnere zones voor een levendiger board met meer pop.

  • Pro-Tip

Een getaperede tip en tail dikte, verminderd swing weight en geeft meer wendbaarheid.

  • Infinite Ride

De meeste boards hebben de perfecte flex direct uit de wrapper, maar na een paar weken is het board ingebroken en is het een stuk flexibeler dan origineel de bedoeling was. Infinte Ride is een methode waarbij het board eigenlijk stijver word gebouwd dan nodig om zo na het inbreken de perfecte flex te hebben. Dit gebeurd door middel van een machine die het board inbreekt voor dat het de sneeuw heeft geraakt.


BASE

  • Sintered WFO

Een sintered base waar van tevoren al een speciale wax word aangebracht diep in de base van het board. De sintered base met hoge dichtheid is ultra duurzaam en de poriën van het belag blijven het hele seizoen “wide f*cking open”(WFO).


TOPSHEET

  • Women's Specific Triax with Carbon I-Beam

Veelzijdige flex met deze 3 laags glasvezel constructie. De carbon I-Beam loopt als een ruggengraat door het board en zorgt voor meer pop en lengte flex.

  • Super Sap Epoxy

Super Sap Epoxy is een hars dat is opgemaakt uit biologische materialen. In tegenstelling tot conventionele epoxies heeft een 50% kleinere carbon uitstoot.


SIDEWALL

  • Frostbite Edges

Frostbite is variatie op het alom bekende magnetraction. Het zorgt voor meer grip op ijs en harde condities. Het werkt door een uitstekende staalkant onder de bindingen, waardoor de staalkant als een soort broodmes fungeert op die positie.

Burton Feelgood Flying V 18/19 Sizechart
Size 142 146 149 152
Effective Edge (mm) 1020 1060 1090 1120
Tip Width (mm) 276 279.5 282.6 285.7
Waist Width (mm) 238 240 242 244
Tail Width (mm) 276 279.5 282.6 285.7
Sidecut Radius (m) 6.8 7.1 7.3 7.5
Rider Weight (lbs) 100-150 120-180 120-180 150-200+
Stance Setback (mm) 12.5 12.5 12.5 12.5
Stance Range (mm) 505 530 530 530
Width Regular Regular Regular Regular