Laden...

Armada Shift MNC 13

15%
Beschikbaarheid: In voorraad
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 449,00 Normale prijs € 529,00
Inclusief BTW
Product Passport
Ski binding type Dynafit/touring
Compatibiliteit skischoenzool Alpine, Grip Walk, Touring, WTR
Gebruik Freeride

Snel overzicht

De Shift is een hybride Freeride ski binding. De efficiëntie van een Tech tour binding wordt gecombineerd met de Performance van een Alpine Freeride binding. 

Met behulp van een hendel in de voorbak kan je wisselen tussen tour- en ski-stand. In de Tour stand klappen de Tech pinnen tevoorschijn waarmee je efficiënt naar boven kunt lopen. Eenmaal boven zet je de binding om in Alpine stand en geniet je van de directe kracht overbrenging en volledige veiligheid functie van een Alpine binding. 

Deze combinatie maakt de Shift een veelzijdige binding die maximale vrijheid en waarmee je zowel sportief kan skiën op de pistes als serieuze tour tochten kan maken in de backcountry.

+ Ski en tour eigenschappen in perfecte balans.
+ Lichtgewicht voor Freeride prestaties.
- Eén stijghulp niveau is een beperking in veelvuldig tour gebruik.


Details

Downhill Performance
Met behulp van een hendel in de voorbak kan je wisselen tussen tour- en ski-stand. In de ski-stand geniet je dezelfde veiligheid en performance als een normale Alpine binding. Dat betekend een voorbak met 47mm aan elastische bewegingsvrijheid in de breedte. De vleugels van de voorbak zorgen voor een directe krachtoverbrenging met de ski. In ski-stand biedt de Shift echte Freeride eigenschappen.

Touring Capability
Klap de hendel in de voorbak om en er komen twee Tech pinnen te voorschijn die in de Tech-inserts van je schoenen grijpen. Daardoor kun je net zo efficiënt touren als met andere Tech-tour bindingen. De Shift is gemakkelijk in gebruik. Zowel het instappen als het verstellen van de stijgstanden gaat erg eenvoudig en snel.

Multi Norm Certification (MNC)
Door de innovatieve voorbak passen alle typen zolen in de Shift. Dat betekend vlakke Alpine zolen, WTR, GripWalk en volledig gerockerde tourzolen. Om te touren heb je uiteraard Tech-inserts in je schoenen nodig. De hoogte is een voudig in te stellen met behulp van een schroef aan de zijkant van de bewegende AFD (Anti Friction Device)

  • Norm: MNC (Multi-Norm Compatible)
  • Safety: TUV Certified
  • Weight: 1700g/pair
  • Adjustment Range: 30mm
  • Brakes Size: 90/100/110/120mm
  • Crampons Waist Width: 100/120mm
  • Climbing Aids: 2° & 10°