Laden...

ABS A.Light Free

-35%
Beschikbaarheid: In voorraad
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 325,00 Normale prijs € 499,95
-35%
Inclusief BTW

Snel overzicht

De ABS A.Light Free is één van de meest veelzijdige lawinerugzak met airbag en innovatieve veiligheidsvoorzieningen voor freeriders en off-piste skiërs die tijdens hun avontuur de best mogelijke bescherming willen.

De ABS A.LIGHT FREE is ontworpen voor alle freeriders en off-piste skiërs die op zoek zijn naar de beste poedersneeuw. Dankzij het unieke ABS TwinBags Plus systeem worden in geval van nood twee onafhankelijke airbags in een voor het volume geoptimaliseerde vorm vrijgegeven, waardoor de kans datje in een lawine aan de oppervlakte blijft aanzienlijk groter wordt. Het opvallende, strakke productdesign met een doordacht draagsysteem en een minimalistisch pakvolume van 10 liter biedt ruimte voor een schep, sonde en EHBO-doos in een geïntegreerd veiligheidscompartiment - elk onnodig verpakkingsvolume komt te vervallen. Dit maakt de rugzak bijzonder compact, er is dus geen reden meer om geen lawinerugzak bij je te hebben in de poeder. In de BaseUnit is ruimte voor bijvoorbeeld een drinksysteem. Als er tijdens de beklimming extra uitrusting, zoals een helm of jas, moet worden opgeborgen, kan deze via een modulair strap systeem aan de rugzak worden bevestigd. De rugzak is geoptimaliseerd voor veiligheid in geval van nood en heeft niet alleen een kleurgecodeerde noodvak voor directe toegang tot het geïntegreerde veiligheidscompartiment, maar is ook uitgerust met een standaard beenlus zodat de rugzak niet over het hoofd kan worden getrokken in geval van een lawine. Deze lus kan voor transport netjes worden opgeborgen in een speciaal zakje in de heupgordel. Een geïsoleerde zak die batterijverlies van de mobiele telefoon voorkomt, maakt het ontworpen veiligheidspakket compleet. Naast de veiligheidsvoorzieningen is ook de draagervaring geoptimaliseerd. Terwijl de speciale rugvulling beschermt tegen vallen op de schep en sonde, zorgen de gevoerde draagriemen en een individueel verstelbare rugplaat met twee buigbare aluminium stutten voor de perfecte ergonomische pasvorm en maximaal comfort tijdens het stijgen en dalen.

De nieuwe A.LIGHT kan individueel worden aangepast via verschillende optionele functies. Naast de standaard UniGrids voor het bevestigen van de jas of de SkiGrid voor diagonale skibevestiging, kan de helm via het high-end helmgaas optimaal aan de buitenkant van de rugzak worden bevestigd. Met de extra SkiGrid Pro, bestaande uit langere banden, kunnen de ski's in A-frame formaat aan de zijkant van de rugzak worden gemonteerd. Hierdoor kan je aanzienlijk meer materiaal in en op de rugzak meenemen.

Details

 • De meest veelzijdige lawinerugzak met ABS®-systeem voor off-piste.
 • 10 liter inhoud
 • Verlengverpakking 15l: 220 g
 • S/M: lengte 455 mm, gewicht: 2.800g
 • L/XL: lengte 515 mm, gewicht: 2.900 g
 • Systeem: Pyro Tech, beproefd pyrotechnisch ABS ontgrendelingssysteem.
 • Airbags: ABS TwinBags, uniek airbagsysteem met systeem met twee onafhankelijke airbags in een qua volume geoptimaliseerde vorm.
 • Veiligheidszak: RescUnit, directe toegang tot schep, sonde en EHBO doos met één enkele beweging.
 • Extension Pack-systeem: Core Boost, modulair systeem met een minimalistische basis "ready to ride" en Extension packs voor meer volume.
 • Draagsysteem: superieure ondersteuning, gevoerde schouderbanden en rugpaneel met verstelbare vorm voor ergonomische rugondersteuning.
 • Banden: GridLab systeem, UniGrid: Universele banden om extra apparatuur te bevestigen.
 • Telefoonhoesje: Beschermvak, Geïsoleerd vak om de telefoon te beschermen en (temperatuurgerelateerd) batterijverlies te voorkomen.
 • Beenriem: veiligheidslijn, beenriem voor extra veiligheid met eenvoudige opbergtechnologie.
 • Borstband: Easy slider, gemakkelijk te gebruiken borstband met magnetische sluiting.