Laden...

THE Prisma 23/24

Beschikbaarheid: In voorraad
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 479,95
Inclusief BTW
Product Passport
Profiel Directional Rocker-Camber-Rocker
Stijl All-mountain Freeride
Vorm Directional
Flex Stijf

Snel overzicht

Verbreed je horizon! De Prisma is een all-mountain beest dat alles kan en goed gedijt in free riding. Met extra stijfheid die zorgt voor een krachtig en stabiel board dat ploegt als een tank. De Prisma is gemakkelijk te besturen en heeft veel grip, zelfs bij hoge snelheden. Uit een helikopter springen en met gemak de berg afvliegen? Geen probleem, dit board dekt je rug. Alle grappen terzijde, met THE Prisma kun je overal op de berg genieten van een soepele, stabiele en supersnelle rit.

Details

PROFILE

 • Pow Cam
  Pow Cam betekent camber tussen de bindingen voor stabiliteit en pop, een langere rocker in de nose voor float en gemakkelijke turn initiatie, en een kortere rocker in de tail voor energieke turn release. Dit profiel geeft het board zijn all mountain veelzijdigheid, en blinkt uit op steile en snelle groomers en avontuurlijke poederlijnen.

 

 • THE Edge Lift Technolgy
  De boards zijn 3D geperst met een subtiele lift (max. 1,5 mm) van de base en de edges bij de hoeken. Hierdoor komen de contactpunten net boven de sneeuw uit. Met deze technologie heb je minder kans om randen te pakken tijdens het rijden. Dit maakt het makkelijker om bochten te maken met een vloeiender begin en einde van de bocht. Je rijdt soepeler, het is leuker om nieuwe trucs te leren, en het zorgt voor extra float in de poeder.

 


CORE

 • THE Bamboost Lite Core
  De Bamboost Lite Core bestaat uit een mix van verschillende zones gemaakt van FSC bamboe, beuk en paulownia. Beuken is een hardhout dat stijfheid geeft aan boards. Bamboe is licht van gewicht en heeft een grote treksterkte wat zorgt voor flexibiliteit en pop. De kwaliteiten van paulownia liggen precies tussen beuken en bamboe in. Het is zeer licht, maar bijna net zo sterk als hardhout.

 


REINFORCEMENTS

 • THE Triax Fiberglass
  Een lichtgewicht twee- en drielaags glasvezel wrap die zorgt voor stevigheid. Glasvezel is een duurzaam materiaal dat de levensduur van het board verlengt. Triax Fiberglass heeft 3 lagen, de belangrijkste is in de lengte geweven (0º) en de 2 extra lagen zijn onder een hoek van 30º geweven. Dit maakt het board energieker en zorgt voor een maximale krachtoverbrenging naar de kanten. Deze lay-up geeft meer vertrouwen en controle bij hogere snelheden, maar gaat ten koste van het bochtengemak bij lagere snelheden.

 

 • THE Titanal VOLT Plates
  Titanal is een technisch materiaal dat energie opslaat. Een metaallegering die zorgt voor soepelheid, grote demping en stabiliteit van het board. Als je lange dagen op de berg doorbrengt, buigt en draait je board. Titanal heeft isotrope eigenschappen, dus het behoudt zijn sterkte, zelfs als het in een andere richting wordt gebogen. De bewegingen van je board creëren energie die wordt opgeslagen in de Titanal Volt Plates. Hierdoor wordt er een energiearchief gecreëerd dat langzaam vrijkomt. Dit resulteert in een natuurlijk gevoel van stabiliteit en soepelheid.

 

 • THE Carbon Stringers
  Carbon stringers worden geplaatst op specifieke plaatsen van het board om het gewenste voordeel te creëren. Een dosis carbon zorgt voor extra stijfheid, levendigheid en een krachtigere terugslag. De stringers sturen de energie naar gerichte delen van het board. De Carbon Stringers zorgen voor stabiliteit bij hoge snelheden en wendbaarheid bij lage snelheden. De V-vormige stringers in nose en tail leiden de kracht naar de contactpunten van de kanten, voor optimale kantengrip.

 

 • Carbon-Kevlar-Basalt Stringers
  De Carbon-Kevlar-Basalt stringers zijn gemaakt van drie soorten geweldigheid. Carbon voegt stijfheid en meer rebound toe, terwijl Kevlar zorgt voor duurzaamheid en demping bij hoge snelheid. Basalt, een vulkanisch gesteente, zorgt voor stevigheid. Basalt is ook milieuvriendelijk en duurzaam, en hadden we al gezegd dat het van vulkanen wordt gemaakt?

 

 • THE Biax Fiberglass
  Een lichtgewicht twee- en drielaags glasvezel wrap die zorgt voor stevigheid. Glasvezel is een duurzaam materiaal dat de levensduur van het board verlengt. Biax glasvezel is in de lengte (0º) en in een hoek van 90º met het board geweven, wat zorgt voor stijfheid in de lengte en vergevingsgezindheid in de torsie, voor een stabiel en soepel gevoel en gemakkelijk draaien.

 


BASE

 • THE Graphite Carbon Sintered Base - Recycled
  De Graphite Carbon Sintered Base-laag is gemaakt van geplette polyethyleenpellets, stukjes carbon en graphite. Door ze onder hoge druk te pletten, in plaats van te smelten, ontstaan kleine openingen of poriën. Het eindproduct is een supersterke, lichte en poreuze basis. De poreusheid houdt de wax beter en langer vast. Toevoegingen van carbon en graphite bevorderen het glijvermogen van deze base.

 


SIDEWALL & EDGES

 • THE ABS Sidewalls - Recycled
  Niemand houdt van plastic, maar het is de meest duurzame optie die geweldige randcontrole kwaliteiten biedt en ook super duurzaam is tegen stoten. THE Boards Company maakt de duurzame keuze door alleen met gerecycled ABS te werken.

 

 • THE Multi-Grip Technology
  Multi-Grip technologie betekent extra contact punten op de heel- en toe side voor extra grip in ijzige condities. Zie het als sneeuwkettingen op je autobanden. Maar de Multi-grip technologie is uiterst subtiel met net geen 1 mm oneffenheden op de randen onder je bindingen. Het is bijna onzichtbaar voor het blote oog en onmerkbaar in zachtere sneeuw, maar het resulteert in soepele ritten met extra grip in hardere sneeuw.

 


OTHERS

 • THE Pow Savers
  Pow Savers zijn extra inserts gemaakt om je bindingen naar achter te zetten en je board te transformeren in een poeder board. Wanneer je gebruik maakt van de Pow Savers, word de nose van je board langer en de tail korter. Hierdoor is het makkelijker om je neus omhoog te houden in de poeder en krijg je minder last van je achterbeen.

 


SIZECHART

THE Prisma 23/24Sizechart
Size (cm) 156 160 164
Effective Edge (mm) 1170 1200 1230
Tip Width (mm) 301 304 320
Waist Width (mm) 254 257 270
Tail Width (mm) 292 295 311
Sidecut Radius (m) 7.5 7.6 7.8
Stance Setback (in) 25 25 25
Width Regular Regular Regular
Recommended weight (kg) 59 – 86 66 – 93 73 – 100+
Shoesize min/max MONDO 24 – 28,5 24 – 30,5 25,5 – 31,5