Laden...

Rossignol XV Split 22/23

-10%
Beschikbaarheid: In voorraad
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 800,96 Normale prijs € 889,95
Inclusief BTW
Product Passport
Gewichtsklasse 3.0kg - 3.5kg
Meegeleverde hardware Geen

Snel overzicht

Built to take freeride further into the unknown, the XV SPLIT is the splitboard version of Xavier De Le Rue’s signature pro model snowboard. Featuring the same directional shape, flex profile, and Serrated Edge technology as the standard XV, this splitboard version retains the original’s hard-charging characteristics so you can attack the biggest, boldest, and most remote backcountry lines.

Details

PROFILE

 • Amptek Elite
  Één van de 3 gepatenteerde rocker/camber constructies die zijn toegespitst op vershillende snowboardstijlen. De constructie bestaat uit een stijve tip en tail en een zachtere waist. Amptek Elite bestaat uit 60%-100% camber met hoger percentage rocker aan de contactpunten.

 • Reverse Super Directional
  Een hybride rocker/camber flex patroon met een beetje meer rocker in de tip dan in de tail en camber tussen de bindingen. De gerockerde tip geeft de neus extra float en handelbaarheid in de poeder. De camber zorgt voor grip en een goede response. Met de lichte rocker in de tail wordt de stabiliteit van een traditioneel (camber) board behouden maar, maakt het board ook levendig in de poeder en makkelijk switch te landen.


CORE

 • THC2 CBF2
  Een combinatie van populier, beuken en essen hout die zorgt voor optimale performance en duurzaamheid.


REINFORCEMENTS

 • Microcell
  Een kunstof dat is in de houtenkern is gezet om gewicht te besparen. Zorgt voor extra pop en levendigheid.

 • Roller Technology
  Roller technology houd in dat het board voorbij de contactpunten is uitgefreesd langs de staalkanten om gewicht te besparen. Deze uitsparingen resulteren er in dat de tip en tail dunner zijn en enigszins opstaan uit de sneeuw. Hierdoor is het erg moeilijk om het board te laten happen, daarnaast creëert het ook extreme float.

 • Glass Fiber
  Zorgt voor een precieze flex en bied extra torsiestijfheid en stabiliteit.

 • Basalt
  Sterker en lichter dan glasvezel en met meer elasticiteit dan carbon. Basalt versterkt response en stabiliteit terwijl het ook vibraties vermindert.


BASE

 • Sintered 7500
  Een premium Sintered base die de wax goed absorbeert, hiermee zal je toch vaak op je vrienden moeten wachten. Aangezien die je niet meer bij zullen houden.


SIDEWALL & EDGES

 • ABS Sidewall
  ABS is duurzamer en beschermt de kern beter tegen vocht en impact.

 • Serrated Edges
  Extra contact van de staalkant door een lichte golving in de staalkant, net als een broodmes alleen dan groter.


SIZECHART

Rossignol XV Split 22/23
Size (cm) 159 163 164W 167
Effective Edge (cm) 117 123 123 127
Waist Width (cm) 25.3 25.3 262 25.3
Sidecut Radius (m) 8 8.7 8.7 9.4