Laden...

Nitro Beast 22/23

Beschikbaarheid: Niet in voorraad
Nog %1 beschikbaar

Dit product is momenteel niet in voorraad of niet meer leverbaar. Neem contact op met onze klantenservice voor een alternatief.

Product Passport
Profiel Camber
Stijl All-Mountain, Park
Vorm Twin
Flex Medium/Stijf

Snel overzicht

Misschien wel het beste parkboard ooit gemaakt. De Nitro Beast is het hersenspinsel van pro-rijders Ettela, Kleveland, Thorgeir Bergrem. De Beast is een volledig uitgerust extreem high-end park board. De combinatie van Ureshred Sidewalls, Railkiller Edges, Diamond Band en Ballistic Impact Panels creëren een onverwoestbaar snowboard. Geschikt voor elke big line of feature in het park.

Details

PROFILE

 • Trüe camber
  Een oude vertrouwde camber shape, die je de stabiliteit en pop geeft die hoort bij een snowboard. Camber geeft je controle en is geliefd onder de snowboarders met ervaring. Bij Nitro varieert de Camber afhankelijk van het model en het terrein waar het voor bedoelt is. Een freeride board van Nitro heeft meer hoogte in de camber dan een freestyle board. Het ene board vraagt dan ook om meer respons, de ander om een vriendelijkere flex.

 • Park: Tuned for progression
  Dit flexpatroon is speciaal afgestemd op parkrijders. Is vergevingsgezind en toch responsief, zodat je jouw rijden in het park naar een hoger niveau kunt tillen.

 • Radial Sidecut
  De simpelste en meest voorkomende sidecut. Eén radius over de gehele kantenlengte maakt deze sidecut veelzijdig en voorspelbaar voor een geeft je een vertrouwd gevoel.


CORE

 • Powercore II
  De Powercore II is een mooie upgrade van de gewone Powercore en bestaat voornamelijk uit populierenhout. Daarnaast is er beuken geplaatst voor meer kracht, response en pop.

 • Whiplash Core Profile
  Dit profiel heeft een verminderde dikte tussen de inserts en meer kern net buiten je voeten. Dit geeft maximale olliepower met behoud van de perfecte press flex.


REINFORCEMENTS

 • Tri-lite laminates
  Een glasvezelmat, met vezels in drie richtingen, die voor meer sterkte en een goede torsiestijfheid zorgt. Hiermee wordt de controle en respons van het board enorm verbeterd.

 • Ballistic Impact Panels
  Kevlar wordt niet alleen gebruikt in kogelvrije vesten. De kevlar in deze boards is rond de inserts geplaatst. Dit beschermt je board tegen impact en geeft een directere respons.

 • Diamond Band
  Carbon verstevigingen zijn niet alleen sterk maar ook licht. Deze carbon stringers lopen van de tip tot de tail, hierdoor kan je board harder gaan zonder dat deze will gaan klapperen.


BASE

 • Sintered Speed Formula 2
  Nitro gebruikt raketwetenschap in hun boards. Deze base heeft een nanotech wax formule voor een betere wax-opname. Een duurzame base met een goed glijvermogen. Deze base vind je alleen terug in de high-end boards van Nitro.


SIDEWALL & EDGES

 • Rail killer edge
  Je geheime wapen voor rails, rotsen, en een lange levensduur! Met zijn unieke edge profiel en een slagvastheid van meer dan 200% ten opzichte van een standaard staalkant - de Railkiller Edge is twee keer zo dik en twee keer zo sterk. Deze gepatenteerde constructie kan elke rail 'challenge' aan. 

 

 • URESHRED Sidewalls
  Alle Nitro park boards zijn uitgerust met URESHRED zijwanden: Net als skate wielen, zijn deze zijwanden gemaakt van Polyurethaan, waardoor ze zeer resistent zijn tegen schokken en slijtage en uitstekende dempende eigenschappen hebben. Samen met Nitro's exclusieve Railkiller Edges, bieden hun URESHRED zijwanden het ultieme pakket van staalkant duurzaamheid en gevoel.

 


SIZECHART

Nitro Beast 22/23 Sizechart
Size 151 155 157 158
Effective Edge (mm) 1110 1150 1160 1170
Tip Width (mm) 284 290 298 294
Waist Width (mm) 241 247 254 250
Tail Width (mm) 284 290 298 294
Sidecut Radius (m) 7.5 8.0 8.1 8.2
Stance Setback (in) 0 0 0 0
Stance Range (cm) 46-58 48-60 48-60 50-62
Rider Weight (kg) 50 - 70 55 - 75 65 - 85 60 - 80
Width Narrow Regular Regular Regular