SUMMER Sale | 10% Extra Korting | Code: SUMMER10
Laden...

Jones Frontier Split 22/23

44%
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 449,00 Normale prijs € 799,95
44%
Inclusief BTW
Product Passport
Gewichtsklasse 3.0kg - 3.5kg
Meegeleverde hardware Geen

Snel overzicht

De Jones Frontier Split is een echte Jones met dergelijke kwaliteit, echter met een gunstiger prijspunt dan de concurrenten in dezelfde klasse. Directional board, freestyle georiënteerde tail en de medium flex maakt deze split een geweldige optie voor rijders die graag spinnen, jibben, olliën of butteren in terrein. Ook de hardware is van Karakoram en de inkepingen voor bevestiging van de stijgvellen is aanwezig. Voor speelse rijders die graag een directional freeride board willen zonder de stijve flex.

Details

PROFILE

 • Directional Rocker
  Een hybride rocker/camber flex patroon met een beetje meer rocker in de tip dan in de tail en camber tussen de bindingen. De gerockerde tip geeft de neus extra float en hanteerbaarheid in de poeder. De camber zorgt voor grip en een goede response. Met de lichte rocker in de tail wordt de stabiliteit van een traditioneel (camber) board behouden maar, maakt het board ook levendig in de poeder en makkelijk switch te landen.

 • Blunt Nose
  Bredere afgetopte neus. Hierdoor ploeg je minder door de sneeuw en lijkt het alsof je een langere neus hebt. Daarnaast krijg je ook een lagere swing rate.

 • Progressive Sidecut
  Door de sidecut radius naar de contactpunten toe te vergroten, krijgt het board een vloeiende in- en uitstuurfase tijdens je bochten.


CORE

 • FSC Classic Core
  De classic core is een high performance core van Jones ontworpen voor een lekkere buttery feel, lekkere pop en een fijne flex. Lichtgewicht stringers van populierenhout van tip tot tail geven het board een zo licht mogelijk gewicht met een fijne, voorspelbare rebound. Ideaal om dit board heel soepel en precies tussen de bomen door te sturen.


REINFORCEMENTS

 • Biax Fiberglass
  2-dimensionale fiberglass laag hierdoor minder stijf, wat zorgt voor een comfortabel en speels karakter.


BASE

 • Sintered 8000 Base
  Supersterke, duurzame en snelle base welke door de combinatie van Polyethyleen en Carbon UHMW-PE relatief eenvoudig te repareren is. Net iets minder wax-opname vergeleken met de 9900 versie.

 • Wend Natural Wax
  Alle Jones boards komen standaard uit de fabriek met een degelijke fabriekswax bestaande uit WEND natural wax.


TOPSHEET

 • Eco-Plastic Topsheet
  Gemaakt van Castor bonen. Ook wel wonderbonen genoemd. Dit Eco-vriendelijke materiaal is ultralicht, krasvaster en water- en sneeuwafstotend. 


SIDEWALL & EDGES

 • Stainless Steel Reinforcements
  RVS platen onder de tip en tail voor extra stevigheid en duurzaamheid.

 • Oversized Recycled Edges
  Alle Jones boards zijn gemaakt met gerecycled staalkanten. Om niet alleen het board maar ook de productie duurzamer te maken.

 • Recycled ABS
  Jones recycled zo veel mogelijk van de base materialen om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. De base van het board hierboven kan dus 'geïnverteerd' (omgedraaid) zijn. Door de kleuren van de base steeds om te draaien wordt er zo min mogelijk base materiaal verspild. We kunnen je dus geen base variant beloven aangezien wij ze ook verschillend aangeleverd krijgen.

 • Inner Traction Tech
  Traction Tech voor splitboards. De staalkanten aan de binnenkant hebben ook Traction Tech. Dit zorgt voor meer grip tijdens het splitten.

 • Factory Tuned
  De staalkanten zijn op de tip en tail ge-detuned, zodat het catchy gevoel er af gaat. Klaar voor gebruik.


OTHERS

 • Forever Flex
  Forever Flex is een nieuw fabricageproces dat helpt om de flex en rocker van een board gedurende de hele levensduur te stabiliseren.

 • Super Sap Bio Resin
  Recyclebare epoxy in plaats van epoxy op basis van petroleum. De basis componenten van Super Sap Bio-hars zijn bijproducten of restproducten van andere groene productieprocessen. De productie van deze epoxy kost 33% minder uitstoot dan reguliere epoxy.


SPLITBOARD TECH

 • Quick Tension Tail
  De Quick Tension Tail Clip is een lichtgewicht clipsysteem dat is ontworpen voor alle 2016 en nieuwere Jones splitboards. Jones splitboards hebben een inkeping in de tail van beide ski's waardoor de Quick Tension Tail Clip eenvoudig in de inkeping kan schuiven en de skin vastzet.

 • Karakoram Tip-Lock Tip Clips
  Nooit meer openklappende tip clips met de nieuwe Karakoram Tip-Lock tip clips.

 • Karakoram Ultraclip 2.0
  De Karakoram Ultraclips zijn lichter geworden en klemmen de ski's strakker tegen elkaar. De karakoram Ultraclip 2.0 is makkelijk na te spannen.

 • Jones Bolt-less Bridge
  Door een dikkere kern bij de split clips heb je geen hardware meer in de base. Hierdoor meer glijvermogen, betere torsiestijfheid en stevigere connectie tussen de boardhelften.


SIZECHART

Jones Frontier Split 22/23 Sizechart
Size (cm) 152 156 158W 159 161W 162 164W
Effective Edge (mm) 1110 1144 1160 1170 1186 1196 1212
Tip Width (mm) 291 295 305 298 308 300 310
Waist Width (mm) 249 252 262 254 264 256 266
Tail Width (mm) 291 295 305 298 308 300 310
Sidecut Radius (m) 7.1 7.3 7.5 7.5 7.7 7.9 8.1
Stance Setback (mm) 20 20 20 20 20 20 20
Width Regular Regular Wide (Big Horn Series) Regular Wide (Big Horn Series) Regular Wide (Big Horn Series)