Laden...

Furberg Freeride 23/24

27%
Beschikbaarheid: In voorraad
Nog %1 beschikbaar
v.a. € 399,00 Normale prijs € 549,95
27%
Inclusief BTW
Product Passport
Profiel Directional Rocker-Camber-Rocker
Stijl Freeride
Vorm Directional
Flex Medium/Stijf

Snel overzicht

De Furberg Freeride is gemaakt voor de diepe dagen, maar staat zijn mannetje in andere omstandigheden. De grote radius (+/- 10m) en reverse sidecut met rocker in de tip en tail maken dit board kalm en vergevingsgezind. Om zowel de poeder als piste eigenschappen te verbeteren heeft Furberg een lage camber met rocker in de tip and tail. Een perfecte afstemming tussen drijfvermogen grip en draaigemak. De kleine fishtail heeft genoeg lift om af en toe switch te kunnen landen. 

Details

PROFILE

 • Low Camber
  Het compromis tussen drijfvermogen van rocker en de respons en grip van camber.

 

 • Rocker and Reverse Sidecut
  Furberg combineert rocker met reverse sidecut in de tip en tail. Met als resultaat dat het board speel en surfy aanvoelt en niet gaat happen wanneer hij op zijn kant bereden wordt. De traditionele contactpuntenpunten bestaan dan ook niet meer waardoor je makkelijk kan draaien.

 

 • Long Turn Radius
  In de ski-industrie is het standaard om op een freeride ski een grotere radius te gebruiken dan op een slalomski. Furberg is echter het enige merk dat de radius voor freeride snowboards heeft aanpast. Een langere radius zorgt voor een betere stabiliteit op hogere snelheden en belangrijker nog, geeft de boards een rustiger en meer vergevingsgezind gevoel doordat de kantendruk makkelijker over de gehele contactlengte is te verdelen.


CORE

 • Poplar/Paulownia/Ash Core
  Langs de kanten gebruikt Furberg essenhout in plaats van populier voor verbeterde duurzaamheid. De rest van de kern is een mix van populier en paulownia, met het lichtere hout in minder kritische gebieden. 250 g en 350 g lichter dan de populierenkern.


REINFORCEMENTS

 • Triax Fiberglass
  Triaxial glasvezel wordt gebruikt om een ​​goede torsiestijfheid van het snowboard te krijgen.


BASE

 • Isosport 7500 Sintered
  Isosport 7500 Sintered is een van de snelste bases op de markt. De base is wat dikker is dan de industriestandaard. Dit betekent dat je stenen harder kunt raken zonder core shots te krijgen. De dikkere base voegt een paar gram toe aan het gewicht, maar belangrijker nog, het geeft het board een veel langere levensduur.


TOPSHEET

 • Isosport Brushed Polyamide Topsheet
  De Isosport Polyamide topsheet is een van de meest duurzame topsheets op de markt. Door de textuur is de topsheet zeer krasvast en blijft er minder sneeuw aan op liggen. Furberg maakt ook al hun topsheets in lichte kleuren om te voorkomen dat sneeuw eraan blijft plakken. Donkergekleurde topsheets worden meer opgewarmd door de zon en daardoor zal er meer sneeuw aanvriezen. Dit is een eenvoudige, maar effectieve manier om gewicht te besparen zonder concessies te doen aan duurzaamheid en prestaties.


SIDEWALL & EDGES

 • ABS Sidewalls
  Verhoogt de duurzaamheid en beschermt de kern tegen vocht.

 

 • Rockwell Hardness 48 Edges
  De kanten zijn aanzienlijk steviger dan de industriestandaard, om hardere schokken te kunnen weerstaan ​​zonder te barsten of te vervormen. De kanten zijn volledig rondom het board gewikkeld voor maximale duurzaamheid.


SIZECHART

Furberg Freeride 23/24 Sizechart
Length (cm) 156 161
Nose Width (mm) 296 306
Waist Width (mm) 262 272
Tail Width (mm) 284 294
Turning Radius (m) 9.8 10.4